Cornellà de Llobregat

Un home mor en llançar-se per la finestra quan anaven a desnonar-lo, a Cornellà

L'Ajuntament va fer un informe que acreditava la seva situació de vulnerabilitat

RedaccióActualitzat

Un home de 45 anys ha mort aquest dijous al matí en llançar-se des d'un desè pis a Cornellà de Llobregat mentre la comitiva judicial i uns mossos picaven a la porta amb una ordre de desnonament. Els fets han passat al barri de Sant Ildefons, al carrer Camèlies, número 7.

La comitiva judicial ha anat a l'immoble per dur a terme el desnonament i, en veure que ningú obria la porta, ha demanat la presència dels Mossos d'Esquadra. Davant la insistència dels agents, una persona des de dins del pis els ha demanat que esperessin un moment. Tot seguit, s'han sentit crits de "S'ha llançat! S'ha llançat!".

La mateixa persona que ha exclamat que l'home s'havia llançat ha acabat obrint la porta per deixar passar els agents, que han comprovat que l'home s'havia llançat daltabaix.

La comitiva judicial ha arribat a les 10 del matí amb l'ordre de desnonament.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l'ordre judicial es va cursar per l'impagament del lloguer des del novembre de l'any passat. La denúncia l'hauria posat el banc propietari de l'immoble.

El pis era del Banc Popular, entitat absorvida pel Banc Santander. Aquest banc el va vendre a una societat participada per ell mateix i pel fons d'inversió nord-americà Blackstone. De fet, Blackstone és un imperi immobiliari que ha comprat les carteres de totxo tòxic de gran part d'entitats bancàries espanyoles.

Blackstone ha reconegut a TV3 que el llogater pagava uns 350 euros al mes i que li havien ofert perdonar-li les mensualitats que devia a canvi de què deixes el pis i poder-lo treure al mercat amb un lloguer més alt. Mentrestant, l'home no tenia alternativa d'habitatge.

L'Ajuntament havia informat de la situació

La tinent d'alcalde d'Educació i Política Social de l'ajuntament de Cornellà, Montse Pérez ha explicat que l'home, que vivia amb la seva parella, es va dirigir als Serveis Socials municipals el 21 de març i es va fer un informe que n'acreditava la situació de vulnerabilitat. Es va remetre al jutjat, que va acordar suspendre el desnonament.

Posteriorment, es va enviar un segon informe del Servei d'Informació i Primer Acolliment que demanava paralitzar de nou el desnonament, fixat per a aquest dijous 14 de juny, i aquest mateix dimecres, un dia abans, es va traslladar al jutjat un nou informe fent constar el greu risc d'exclusió social i sol·licitant de nou l'ajornament, la qual cosa no s'ha acordat.

Segons ha explicat, els Serveis Socials estaven treballant amb la família per trobar solucions a la seva situació de vulnerabilitat, ja que portaven al voltant d'un any sense pagar el lloguer. La previsió era oferir-li una solució a curt termini i que després pogués accedir a la borsa per a lloguer social.

Després de la mort de l'home, la seva parella ha estat traslladada al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona, amb qui l'Ajuntament té un conveni per derivar a persones en situació d'emergència, perquè estava en estat de xoc.

 

La PAH reclama mesures d'habitatge

La portaveu de la PAH (la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) a Barcelona, Lucía Delgado, ha clamat contra aquesta mort:

"Això no són suïcidis, són assassinats perquè tenen a veure amb la no acció en polítiques d'habitatge".

Per això la PAH reclama al govern espanyol que aixequi la suspensió de la part referent a l'habitatge de la Llei 24/2015 sobre emergència habitacional i pobresa energètica perquè evitaria aquestes situacions, en obligar els bancs i fons d'inversió a oferir alternatives.

Delgado ha explicat que la PAH de Cornellà no tenia constància d'aquest desnonament, i ha alertat que els desnonaments segueixen passant, uns deu al dia només a Barcelona, i "no hi ha solucions per a les famílies".

 

La PAH ha convocat concentracions per reclamar polítiques d'habitatge efectives.

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut