L'home ha ingressat a l'Hospital Clínic, centre de referència per al coronavirus (ACN/Joana Garreta)
És un nen de 8 anys procedent de Wuhan (ACN/Joana Garreta)
Barcelona

Salut descarta el possible cas de coronavirus de l'home ingressat al Clínic

El Departament diu que les anàlisis de laboratori han permès descartar que el pacient, provinent de la zona xinesa de Wuhan, tingui la malaltia

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut ha descartat el cas sospitós de coronvirus de l'home ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona. Ha estat el primer cop que s'investiga aquesta possible infecció a Catalunya. 

El pacient és un home de 33 anys que procedeix de la zona de Wuhan, a la Xina. Estava allotjat en un hotel de Barcelona i aquest dilluns va començar a tenir símptomes.

Un cop alertada la xarxa de vigilància epidemiològica, se'l va traslladar a l'hospital, que és el de referència per a la malaltia, i se'l va aïllar, seguint els protocols establerts.

Un cop se li han fet les proves, s'ha descartat que estigui afectat de coronavirus. Els resultats poden trigar fins a 48 hores, però en aquest cas han estat ràpids. 
 


Els símptomes i la prevenció

Els símptomes més comuns d'aquest coronavirus inclouen tos, mal de coll, febre i sensació de falta d'aire. En casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, dificultat important per respirar, insuficiència renal i inclús la mort.

Els casos més greus, generalment, afecten persones grans o que pateixen alguna comorbiditat com la malaltia cardíaca, malaltia pulmonar o problemes d'immunitat.

El coronavirus es transmet per via respiratòria a través de petites gotes respiratòries i pel contacte estret amb les secrecions infectades. El període d'incubació de la malaltia és d'entre 2 dies i un màxim de 14.
 

Per això, si en els 14 dies posteriors a la tornada d'un viatge a la ciutat de Wuhan es presenten símptomes respiratoris, s'ha de comunicar als serveis sanitaris l'antecedent de l'estada en aquella ciutat.

Actualment no existeix un tractament específic per al nou coronavirus, però sí molts tractaments per controlar-ne els símptomes, per la qual cosa l'assistència sanitària pot millorar-ne el pronòstic.
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut