Un vehicle de la Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil ha detingut la parella de la dona (Europa Press)

Tres dones assassinades en crims masclistes en 24 hores a Andalusia

Un home mata l'exparella i l'exsogra i després se suïcida a Zafarraya, a Granada

RedaccióActualitzat

Tres feminicidis en les últimes hores a Andalusia. Un home ha matat dues dones a Zafarraya, a Granada, i un altre home ha assassinat la seva parella a Fuengirola, a Màlaga.

A Zafarraya, un poble de la província de Granada, l'home ha assassinat la seva exparella i la mare d'ella i després s'ha suïcidat. 

Segons informa la Guàrdia Civil, l'home, de 34 anys, ha anat aquest dissabte de matinada a casa de les dues dones i les ha matat. Després ha tornat a casa seva i s'ha suïcidat.

La policia investiga el cas com a crim masclista. L'home té antecedents.

A Fuengirola, un home de 76 anys ha matat la seva dona i després ha intentat suïcidar-se prenent pastilles. Els fets han passat la nit de divendres. En aquest cas, la investigació la porta la Policia Nacional.

L'home ha salvat la vida i la policia l'ha detingut.

Amb aquestes, 19 dones han mort assassinades en el que portem d'any.


La ministra adverteix del negacionisme de la violència masclista

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, s'ha mostrat preocupada després dels últims assassinats masclistes. Recorda que aquesta violència "és estructural" i que "la societat espanyola la pateix des de fa molts anys".

Redondo ha advertit aquest dissabte que el negacionisme de la violència masclista "és molt perillós" i ha assegurat que "s'ha de condemnar cada dia" perquè dificulta que s'avanci cap a la igualtat amb "més agilitat".


Com demanar ajuda?

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any i atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència, davant d'una agressió, cal trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere.

També es pot recórrer a alguna de les oficines de la xarxa pública d'atenció a les violències masclistes de la Generalitat de Catalunya: SIAD (Serveis d'Informació i Atenció a les Dones) i SIE (Serveis d'Intervenció Especialitzada).

Els Mossos, que tenen una guia d'autoprotecció per a dones amb consells bàsics de com actuar en cas de violència masclista dins la parella, també recomanen tenir preparat un pla de fugida o acordar una paraula clau amb els fills perquè demanin ajuda.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut