Un helicòpter sobrevolant la zona de l'incendi al terme d'Alfarràs (ACN/Salvador Miret )

Controlat l'incendi d'Alfarràs que ha cremat 87 hectàrees entre Catalunya i Aragó

El foc ha començat aquest diumenge cap al tard en cultius de cereals del terme d'Alfarràs i ha afectat també zona forestal
Redacció Actualitzat
TEMA:
Incendis

Els Bombers de la Generalitat i de l'Aragó han donat per controlat l'incendi de vegetació que va començar diumenge a la tarda a Alfarràs i afectava les comarques del Segrià i la Llitera.

L'incendi ha arrassat 87 hectàrees de vegetació agrícola i forestal: 55,43 dins el territori de Catalunya - de les quals 33,88 són de terreny forestal, segons han informat els Agents Rurals - i 31,5 a l'Aragó.

S'estan desmuntant les línies d'aigua i a la zona quedaran dos camions i un vehicle lleuger de comandament que faran tasques d'inspecció per detectar si hi ha algun punt calent. Els mitjans aeris ja s'havien retirat del lloc a última hora del matí.

Poc abans de les 6 del matí de dilluns els bombers han encerclat totalment el perímetre de l'incendi, que ha cremat un total de 82 hectàrees de bosc i cultius de les comarques del Segrià i la Llitera.

 

46 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat hi han estat treballant tota la nit, i a primera hora s'hi han afegit mitjans aeris per apagar-lo del tot.

Poc després de les 9 del matí les imatges aèries gravades per un avió de Bombers han permès veure les dimensions de la zona cremada:

 

Els bombers continuaran remullant l'àrea de l'incendi i revisant el perímetre per evitar que es revifés:

 

L'alerta per l'incendi ha arribat als bombers poc abans de les 8 del vespre de diumenge, i abans de la mitjanit ja havia afectat unes 55 hectàrees:

 

El foc, que s'hauria iniciat a l'altura del quilòmetre 28,8 de la carretera N-230, al seu pas per Alfarràs, ha començat cremant cultius de cereals.

Després ha travessat la carretera i ha entrat en zona forestal, cremant en sentit ascendent cap a la serra de les Guixeres. Un cop superada la carena, el front de foc ha tornat a cremar superfície agrícola i, ja dins d'Aragó, ha afectat novament zona forestal.

No s'ha hagut d'evacuar cap propietat ni cap zona poblada i no consta cap persona ferida. L'incendi ha obligat a tallar la carretera N-230.

La superfície afectada a Catalunya és d'unes 55 hectàrees.

Bombers treballant en l'incendi d'Alfarràs aquest diumenge (Foto: Bombers)
ARXIVAT A:
Incendis Bombers
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut