Trump a l'Air Force One, aquest dimecres (Reuters)

Un jutge bloqueja el nou veto migratori de Trump poc abans que entri en vigor

El president nord-americà afirma que el jutge ho ha fet per raons polítiques, i que pensa arribar fins al Tribunal Suprem
Redacció Actualitzat

La controvertida política migratòria de Donald Trump ha tornat a topar amb la justícia. Un jutge de l'estat de Hawaii —controlat pels demòcrates— ha bloquejat la nova proposta de veto migratori del president nord-americà, només unes hores abans que entrés en vigor.

Trump va aprovar una primera reforma migratòria que prohibia l'entrada als Estats Units de ciutadans de set països musulmans, una reforma que els tribunals van deixar en suspensió. El president nord-americà hi va respondre amb una segona proposta suavitzada, però conservant l'essència de la prohibició. De fet, només aixecava el veto als ciutadans iraquians. Ara, els tribunals li han tornat a parar els peus, però Donald Trump ja ha dit que la batalla legal continua:

"Lluitarem contra aquesta terrible decisió, portarem el nostre cas tan amunt com calgui, incloent-hi el Tribunal Suprem."

Des del Departament de Justícia es considera que la decisió del jutge de Hawaii Derrick Watson és "defectuosa tant en els arguments com en l'abast" i afegeix que tenen la intenció de "continuar defensant la mesura davant dels tribunals".

Després de dos mesos a l'oposició, els bloquejos als vets migratoris de Trump han estat els èxits més grans aconseguits pels demòcrates contra el nou govern nord-americà.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut