Un jutge tomba el servei de dentista municipal de Barcelona per invasió de competències

La sentència, que no és ferma, considera que és una atribució de la Generalitat

RedaccióActualitzat

El servei de dentista municipal creat fa dos anys per l'Ajuntament de Barcelona ha de considerar-se un "acte administratiu nul de ple dret, sense que calgui entrar en l'anàlisi de les altres al·legacions" presentades pel Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC). 

Així ho estableix la sentència del jutjat contenciós administratiu número 7 de Barcelona, notificada aquest dilluns, en entendre que el consistori barceloní envaeix competències que corresponen a la Generalitat.

El Servei Municipal d'Odontologia va ser aprovat pel plenari celebrat el 29 de març del 2019. 

L'objectiu és aconseguir que els ciutadans de Barcelona vagin més al dentista i oferir salut bucodental a preus entre un 10% i un 40% per sota del mercat a les persones que diuen que no se la poden permetre, que, segons l'Enquesta Nacional de Salut del 2017, són el 12% de la població.

Al cap d'un any i mig, l'octubre del 2020, l'Ajuntament va explicar que ja l'havien utilitzat un miler de persones.

El COEC s'hi va mostrar en contra des del primer moment, amb l'argument ara acceptat per la justícia i per entendre que es tractava de competència deslleial.

"Si algú ha de guanyar-se la vida amb l'odontologia, han de ser els dentistes", afirma Antoni Gómez, president del COEC.

Per això va presentar recurs, el 25 d'abril del 2019, contra la resolució al qual l'Ajuntament de Barcelona ja ha anunciat que recorrerà.

Gemma Tarafa, regidora de Salut, s'ha mostrat sobtada per "tanta resistència" al Servei Municipal d'Odontologia, "perquè molta gent vol anar al dentista i no pot".

Assegura, a més, que "la quota de mercat que es menja és petita"

Per tot plegat, ha avançat que el consistori barceloní seguirà treballant per aconseguir que el dentista entri a la cartera de serveis de la sanitat pública.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut