Imatge d'arxiu de Torrent i Maragall (ACN)

Un jutjat investigarà l'espionatge als mòbils de Torrent i Maragall

Admesa a tràmit la querella del president del Parlament i l'exconseller d'Exteriors, espiats amb un programa israelià que només poden comprar els estats
Actualitzat
TEMA:
Roger Torrent

El jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona ha admès a tràmit la querella presentada pel president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i l'exconseller d'Exteriors Ernest Maragall pel cas d'espionatge polític a través del programa Pegasus.

El programa Pegasus, que només poden adquirir els Estats, permet accedir a dades i missatges d'un telèfon mòbil, a més d'activar de manera remota el micròfon i la càmera. Pegasus s'utilitza en la lluita contra el terrorisme i el narcotràfic, però diverses ONG han denunciat que sovint se'n fa un ús abusiu i injustificat contra activistes, polítics, periodistes o advocats.

 

 

El cas de l'espionatge a Torrent i Maragall el van revelar els diaris The Guardian i El País el 14 de juliol passat. Dues setmanes després, WhatsApp va confirmar que el mòbil del president del Parlament havia estat objecte d'un atac, aprofitant un error de seguretat que va tenir l'aplicació l'any 2019.

Torrent va instar la ministra de Defensa, Margarita Robles, de qui depèn el CNI, a investigar els fets. El ministeri va dir a TV3 que no hi tenia res a veure i el Centre Nacional d'Intel·ligència, però, es va desmarcar dels casos d'espionatge.

Els dos polítics republicans van presentar la querella contra l'exdirector del CNI Félix Sanz Roldán i l'empresa israeliana NSO Group, responsable de Pegasus, per l'espionatge. A més, els dos polítics van portar el cas a organismes internacionals i organitzacions pro drets humans, com les Nacions Unides, el Consell d'Europa i Amnistia Internacional.

 

 

 

ARXIVAT A:
Roger Torrent Espionatge Ernest Maragall Judicial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut