El mural va ser vandalitzat a mitjans de maig, durant la passada campanya de les eleccions europees (ACN)

Un jutjat ordena tapar amb una lona el mural independentista, socialista i feminista de la UAB

L'entitat espanyolista Impulso Ciudadano va demanar que s'esborrés per mantenir la "neutralitat ideològica" de l'espai públic i, fins que no hi hagi sentència ferma, s'haurà de tapar provisionalment
Redacció/Agències
TEMA:
Judicial

El jutjat contenciós administratiu 9 de Barcelona ha ordenat tapar provisionalment amb una lona el mural pintat a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb missatges a favor de l'independentisme, el socialisme i el feminisme. 

La pintura també inclou una bandera estelada, la bandera comunista i les sigles del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), un dels col·lectius que fa anys que impulsen aquest mural al campus de Bellaterra. 

L'entitat espanyolista Impulso Ciudadano va demanar que es retirés l'"exhibició" del mural per mantenir "la neutralitat ideològica de l'espai públic". El mural ja va estar tapat amb una lona durant el darrer cicle electoral, fins l'endemà de les europees. 

Ara la jutgessa ha admès una solució cautelar com la que es va fer servir en aquella campanya, sense esborrar-lo, fins que es dicti la sentència que estimarà o no el recurs presentat per l'entitat.
 

"Si l'esborreu, el tornarem a pintar"

Impulso Ciudadano ha valorat la decisió judicial com "un avenç en la lluita per la neutralitat de les universitats catalans", a la qual cosa el SEPC ha replicat a la xarxa X que això és "repressió".

El sindicat ja ha avisat que tornaran a pintar el mural si l'esborren. La decisió judicial es pot recórrer en apel·lació.

 

ARXIVAT A:
Judicial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut