La casa ha, que sembla que era de fusta, ha cremat ràpidament (3cat )

Un llamp, possible causa del foc en una casa a Vallvidrera que ha obligat els veïns a saltar per la finestra

Una veïna ha explicat al 324 que han vist caure el llamp i 5 minuts després ja sortia fum i els veïns demanaven auxili

Actualitzat

La caiguda d'un llamp ha calat foc en una casa aquesta matinada a Vallvidrera, a Barcelona, segons apunten els veïns. Els dos ocupants de l'habitatge han hagut de saltar per la finestra des del segon pis en quedar atrapats per les flames.

Els bombers de Barcelona han rebut l'avís d'incendi cap a les vuit del matí, segons ha informat l'ajuntament. Les flames s'han propagat ràpidament a tota la casa, que era de fusta. 

Tots els veïns del carrer han estat confinats a casa seva (3Cat )

Patrícia Fernández, una veïna de la casa incendiada, ha explicat al 324 que han vist com queia el llamp: "El meu marit era a la terrassa fent un cafè i ha vist un llamp que queia, de fet s'ha arribat a moure el cendrer de la taula. La nostra filla s'ha despertat i al cap de cinc minuts hem començat a veure fum i hem vist els nostres dos veïns a les finestres cridant auxili." 

Han estat els veïns que han ajudat els dos ocupants de la casa, diu la testimoni, tot i que han hagut de saltar per la finestra. 

"Tots els veïns que hem pogut hem anat cap allà per intentar ajudar mentre arribaven els bombers, els hem salvat els veïns i, afortunadament no hi ha víctimes, però finalment han hagut de saltar per la finestra del segon pis." 

Es tracta d'un home i una dona que han estat traslladats a l'hospital amb traumatismes de diversa consideració i afectats per la inhalació de fum.

L'edifici ha quedat inhabitable i s'haurà d'enderrocar.

Els Mossos d'Esquadra han començat una investigació per esclarir els fets. De moment, no confirmen que la causa del foc sigui el llamp.

Els bombers hi han desplaçat 9 dotacions que continuen treballant. Han perimetrat el foc i treballen encara per sufocar les flames.

També hi han acudit dues ambulàncies i s'ha activat el servei del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

Els bombers han perimetrat l'incendi i encara treballen en la seva extinció (3cat )
Anar al contingut