Dos jutjats investiguen els casos de dues persones que van perdre un ull als aldarulls
El SEM atén un jove ferit en un ull a l'aeroport (Vilaweb)
Sentència procés

Perd l'ull el manifestant ferit pel possible impacte d'una bala de goma o foam

El jove, que va resultar ferit a l'aeroport del Prat, va patir un esclat del globus ocular

RedaccióActualitzat

L'ocupació de l'aeroport del Prat d'aquest dilluns i les càrregues policials per dissoldre les concentracions de manifestants contra la sentència del judici del procés van acabar amb un balanç de 24 ferits ingressats en centres sanitaris.

El cas més greu és el d'un jove de 22 anys que va resultar ferit durant les càrregues i que ha perdut un ull, probablement per l'impacte d'un projectil policial.


Esclat del globus ocular

Els metges han intentat aquest matí, sense èxit, salvar l'ull del jove, que va patir un esclat del globus ocular. L'han intervingut durant hores aquest matí, però les possibilitats de salvar-li l'ull eren molt baixes. També té múltiples ferides a la cara.

L'Hospital de Bellvitge, on està ingressat el noi, afirma que les lesions que té són "compatibles" amb l'impacte d'una bala de goma o de foam.

En aquest vídeo facilitat per Vilaweb, es pot veure el jove aquest dilluns quan el van atendre al mateix aeroport:
 

Vídeo cedit per Vilaweb

 

Massa testicular perduda

D'altra banda, aquest dimarts han operat un jove de 30 anys a l'Hospital Clínic que també va participar a la concentració de l'aeroport del Prat i que ha perdut part de la massa testicular.

Segons assegura la seva família, l'hauria perdut a causa d'un cop de porra a l'entrecuix rebut d'un agent de la Policia Nacional.


Tercer cas a Catalunya

En el cas que el primer jove acabi perdent l'ull s'afegirà als casos d'Ester Quintana, que en va perdre un durant una vaga general el 2012, i de Roger Español, que en va perdre un altre en una càrrega policial durant el referèndum de l'1-O.

La Policia Nacional ha admès aquest dimarts que van fer servir bales de goma contra els concentrats a l'aeroport del Prat, tot i que ha negat que també ho fes contra la concentració a la Via Laietana.

Els Mossos, que no poden fer servir bales de goma perquè el Parlament les va prohibir el 2013, precisament després d'un debat provocat pel cas d'Ester Quintana, sí que en van fer servir de foam a l'aeroport.

Però l'entitat Som Defensores ha denunciat que hi va haver Mossos que van disparar bales de foam directament al cap d'alguns manifestants, un ús considerat molt irregular, perquè malgrat que són més toves també són perilloses.

L'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran ha reclamat la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, per aquesta actuació dels Mossos.

El balança final del SEM arran de les portestes d'aquest dilluns és de més de 130 ferits:

Anar al contingut