Madrid

Un miler d'antitaurins recorren Madrid contra la decisió de declarar les corrides bé d'interès cultural

L'oposició a les corrides de toros no és una cosa exclusiva de Catalunya i aquest diumenge un miler de persones ho han demostrat manifestant-se a Madrid sota el lema "La tortura no és cultura". La manifestació antitaurina ha criticat la intenció de diverses comunitats autònomes, entre elles la de Madrid, de declarar bé d'interès cultural els toros. Durant la marxa, els manifestants, vinguts de diversos punts d'Espanya, han demanat la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, i han qualificat de barbàrie les pràctiques culturals que suposen la tortura d'animals.

Actualitzat
Mostrant cartells que titllaven la coneguda "festa nacional espanyola" de "vergonya nacional" i pancartes amb fotografies de toros. Cridant consignes com "La tortura no és cultura", "Drets ja per als animals" o "Esperanza Aguirre dimissió", els manifestants han anat avançant poc a poc pel centre de Madrid fins arribar a la plaça del Sol, on s'ha llegit un manifest per demanar l'abolició de la tauromàquia.

La gent ha arribat a Madrid des de diferents punts de l'estat espanyol, com el País Basc o Extremadura. Membres de col·lectius a favor dels drets dels animals i ecologistes com un jove basc, que es preguntava com un ser racional pot dir que rebentar un ésser viu amb un estoc és un bé d'interès cultural. "Només un sàdic pot dir que això és art", ha afegit. La presidenta del Partit contra el Maltractament Animal (PACMA) ha considerat que la tauromàquia és "un mal de nul interès cultural". Per la jove no hi ha justificació per mantenir "escoles de barbàrie que envileixen tot aquell que hi participa".

L'objectiu de les associacions convocants és "demostrar que el 70% dels espanyols s'oposen a les curses de braus" i denunciar que 50 euros dels seus impostos van destinats "a aquesta barbàrie".

El debat sobre si cal prohibir o no les corrides encetat al Parlament de Catalunya arran d'una iniciativa legislativa popular i que va obrir una comissió de diputats per escoltar diversos arguments a favor i en contra abans de decidir, ha traspassat les fronteres catalanes. Les compareixences van acabar sense cap acostament entre defensors i detractors de les corrides.

Per contrarestar-ho, diverses comunitats, com ara Madrid o el País Valencià, van anunciar que declararien les corrides bé d'interès cultural. Per als manifestants que han sortit als carrers de Madrid, el més important és que "ara que existeix aquest debat, és important que la veu del poble s'alci".
Anar al contingut