Un miler de presos en tercer grau dormiran a casa per evitar contagis a les presons

Més de la meitat dels condemnats que estan en règim penitenciari de semillibertat compliran la pena sense haver de tornar a la nit a la presó
Roger Rovira Serradell Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Les presons són un dels llocs sensibles en aquesta crisi sanitària provocada per la Covid-19. Per evitar contagis, més de la meitat dels condemnats a Catalunya que ja estan en règim penitenciari de semillibertat -el tercer grau-, compliran la condemna des de casa.

Des d'aquest dimecres, 628 presos en tercer grau no caldrà que tornin a la nit a la presó per anar a dormir. Podran confinar-se a casa pel coronavirus. Uns 300 presos més ja complien condemna d'aquesta manera abans de l'activació de l'estat d'alarma, ara en total seran gairebé un miler.

La mesura es fa per evitar contagis per coronavirus


Es tracta d'uns condemnats que el Departament de Justícia ha revisat i que ara se seguiran a distància. Ho explica Amand Calderó, secretari de Mesures Penals del Departament de Justícia:

"La garantia és que ja eren interns que estaven classificats en règim obert, en tercer grau, i, per tant, sortien a treballar cada dia. L'única cosa que es fa és substituir la possibilitat de venir a dormir a la presó perquè pernoctin ara a casa seva. Es revisa cada cas de manera individual, i que hi hagi bona evolució i bon comportament. Com menys gent hi hagi en els centres oberts en aquests moments, evidentment estem minimitzant riscos i estem evitant el contagi de la malaltia."


Polseres telemàtiques de seguiment i trucades telefòniques al número fix de casa, si cal diverses al dia en funció de cada cas, són algunes de les maneres per fer el control d'aquests presos.

Als presos se'ls farà un seguiment telefònic diari


És una possibilitat del reglament penitenciari que ara es fa per alleugerir el nombre d'interns i impedir contagis. Entre la població reclusa hi ha 7 casos confirmats de coronavirus, dels quals 2 ja han estat donats d'alta.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut