Una part de la terminal 1 de l'aeroport de Nova Delhi s'ha ensorrat durant els aiguats (Reuters/Priyanshu Singh)

Un mort en ensorrar-se per les pluges part del renovat aeroport de Nova Delhi

Diversos vehicles han quedat atrapats quan ha caigut una marquesina a conseqüència dels forts aiguats

Redacció/Agències

Almenys una persona ha mort i diverses més han resultat ferides aquest divendres quan ha caigut una part de la terminal 1 de l'aeroport de Nova Delhi. Després d'una nit d'intenses pluges, que han deixat parts de la ciutat negades, la marquesina exterior de la terminal s'ha ensorrat i ha atrapat diversos vehicles.

"Una persona ha mort i diverses han resultat ferides", han explicat les autoritats locals en l'últim balanç de víctimes. Els ferits es troben estables, i diversos equips de la Força Nacional de Resposta a Desastres s'han mobilitzat fins al lloc dels fets per continuar amb les tasques de rescat.

A més, les sortides d'avions des de la terminal 1 han estat cancel·lades, i bona part de les operacions s'han traslladat a les terminals 2 i 3, l'activitat de les quals no ha resultat afectada.


Investigació en marxa

Kinjarapu Rammohan Naidu, ministre d'aviació de l'Índia, ja ha anunciat una "investigació exhaustiva" per conèixer el motiu de l'ensorrament, i ha parlat d'un possible problema tècnic que s'hauria vist agreujat per les intenses pluges que han assotat Nova Delhi en les últimes hores.

Amb la investigació en marxa, el ministre també ha quantificat en dos milions de rupies --uns 22.000 euros-- la compensació que rebrà la família de la persona morta, i de 300.000 rupies per cada ferit.

La terminal, que només s'utilitza per a vols nacionals, és un dels diversos projectes inaugurats pel primer ministre Narendra Modi al març, abans de les eleccions generals al país.


Una potent onada de calor mata desenes de persones

Les fortes precipitacions que hi ha hagut aquest divendres a la capital de l'Índia, que han provocat greus inundacions, no pararan en les pròximes hores: segons el Departament de Meteorologia del país, les fortes pluges continuaran durant tot el cap de setmana a l'àrea de Nova Delhi.

Aquestes pluges arriben pocs dies després d'una potent onada de calor, amb màximes per damunt dels 40 graus, que han provocat desenes de morts per cops de calor arreu del subcontinent, especialment al nord i l'est.

 

ARXIVAT A:
AeroportsCrisi climàticaL'Índia
Anar al contingut