Un establiment de McDonald's als Estats Units
Un establiment de McDonald's als Estats Units (iStock)

Un mort i 50 intoxicats per un brot d'"E. coli" atribuït a hamburgueses de McDonald's als EUA

Deu persones estan hospitalitzades, sobretot a Colorado, i les autoritats sanitàries creuen que el bacteri era a la ceba crua de les hamburgueses

Redacció / AgènciesActualitzat

Una persona ha mort i una cinquantena han emmalaltit als Estats Units, 10 d'elles hospitalitzades, per intoxicació amb el bacteri "E. coli" en hamburgueses de McDonald's.

La meitat dels intoxicats es van menjar les hamburgueses a establiments de la cadena a Colorado, però hi ha malalts a nou estats més, sobretot a Kansas, Utah i Wyoming.

Ha donat l'alerta aquest dimarts el Centre pel Control i Prevenció de Malalties dels EUA, el CDC, que ha precisat que la majoria d'intoxicats havien menjat hamburgueses Quart de Lliura:

"Brot d'"E. coli": els CDC estan investigant 49 intoxicats en 10 estats relacionats amb les hamburgueses Quart de Lliura de McDonald's."


La ceba crua, sospitosa de portar el bacteri

Segons ha explicat la mateixa empresa, el bacteri "E. coli", de la soca O157:H7, no estaria a la carn de les hamburgueses, sinó a la ceba crua que l'acompanya:

"Pot estar relacionat amb les cebes tallades utilitzades al Quart de Lliura i obtingudes per un sol proveïdor que serveix tres centres de distribució".

De tota manera, el CDC està investigant també les hamburgueses de vedella per veure si hi troben el bacteri, origen menys probable perquè la cocció el mata.

L'empresa mare diu que ha fet retirar aquesta hamburguesa dels establiments que la venen en els estats on hi ha hagut casos d'intoxicació.

Els símptomes d'intoxicació amb "E. coli" són febre, diarrees, mal d'estómac i vòmits, i tot i que pot provocar la mort, la majoria d'intoxicats es recuperen sense tractament en pocs dies.

Després de conèixer-se la intoxicació, les accions de McDonald's han caigut més d'un 5% en les operacions posteriors al tancament de les borses.

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut