Els Bombers encara treballen aper pagar les flames (EFE/Pedro Puente Hoyos)

Tres morts en una explosió de gas que ha ensorrat i incendiat un edifici a Santander

Un edifici s'ha ensorrat per la deflagració, que ha passat aquest dissabte a la matinada
Redacció Actualitzat
TEMA:
Bombers

Tres persones han mort aquesta matinada després d'una explosió de gas que ha ensorrat un edifici a Santander. Els equips d'emergència, que buscaven tres persones, han trobat primer un dels cadàvers i una hora més tard, han pogut localitzar els altres dos, entre la runa, segons ha informat l'alcaldessa de la ciutat Gema Igual. 

Les víctimes serien, segons ha avançat el Diario Montañésun matrimoni que vivia al primer pis i que té dues filles menors que han pogut ser rescatades per una finestra, i una altra persona que vivia sola. De moment, els cadàvers localitzats no han estat identificats oficialment.

Una de les nenes ha requerit el trasllat a un hospital, mentre que l'altra està amb una familiar, han confirmat més tard. 

La deflagració ha passat cap a les 4 de la matinada en un immoble del carrer La Albericia. L'immoble sinistrat tenia uns baixos, dues plantes i una mansarda, i hi vivien 21 persones, tot i que un dels veïns ha dit que en aquell moment hi havia 16 persones.

A banda dels bombers s'han mobilitzat dues unitats de cures intensives i una ambulància. 

Els veïns dels dos edificis adjacents han estat desallotjats a causa de la virulència de les flames. També s'ha tallat el subministrament de gas i llum d'aquests habitatges. 

Un dels veïns de l'edifici sinistrat ha explicat que cap a les quatre de la matinada han sentit una explosió i ell i la seva família --formada per cinc persones-- han pogut sortir de l'immoble. També han ajudat a sortir per un balcó les germanes rescatades al primer pis, un nadó i la seva germana gran d'uns 18 anys. "Ja no hi ha hagut temps per a més", ha dit aquest veí, que no ha pogut salvar els pares de les rescatades i que tampoc han pogut trobar l'altre veí que vivia sol al pis on sembla que s'ha produït l'explosió.

L'home i la seva família han hagut de ser assistits pels serveis mèdics encara que tots es troben bé. Deu persones han estat traslladades a l'hospital de Valdecilla a Santander, de les quals set continuen ingressades al centre, la majoria per inhalació de fums.

Hi ha una nena de 8 anys amb un traumatisme cranioencefàlic, i una altra persona ha estat derivada la unitat de grans cremats de l'Hospital de Cruces a Biscaia.

Dos policies nacionals també han resultat ferits, un per inhalació de fum i un altre en un dit, mentre ajudaven els afectats pel sinistre.

 Tant la presidenta càntabra, María José Sáenz de Buruaga, com l'alcaldessa de Santander, Gema Igual, i altres autoritats s'han desplaçat al lloc dels fets. L'alcaldessa ha anunciat que l'Ajuntament decreta tres dies de dol oficial per aquest sinistre i ara cal estar amb els veïns i amb els familiars dels morts.

ARXIVAT A:
Bombers
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut