L'home va rebre assistència sanitària per part d'un equip mèdic naval (Ministeri de Defensa de Colòmbia)

Un nàufrag sobreviu 24 dies a la deriva menjant quètxup, all en pols i cubs de brou

L'home, que no té coneixements en navegació, estava reparant un veler al desembre a les Antilles Neerlandeses quan l'embarcació va ser arrossegada a alta mar
Virgínia Arqué Nueno Actualitzat
TEMA:
Colòmbia

La Marina colombiana ha rescatat un nàufrag que feia 24 dies que estava a la deriva, pel Carib, alimentant-se únicament amb quètxup, all en pols i cubs de brou.

A l'home, de nacionalitat dominicana i que estava en bon estat de salut, l'han trobat en un veler a 120 milles --uns 190 quilòmetres-- de Puerto Bolívar, a La Guajira, com han explicat els mateixos guardacostes, en un vídeo penjat a Twitter:

El supervivent es diu Elvis Francois, té 47 anys i és de nacionalitat dominicana. De seguida va rebre assistència mèdica d'un equip del cos naval, que va certificar que estava en bon estat de salut, i es va avisar el servei d'immigració per repatriar-lo al seu país d'origen.

Segons ha relatat el mateix supervivent, a finals de desembre estava reparant un veler en un port de l'illa de Sint Maarten, a les Antilles Neerlandeses, quan el corrent se'l va endur i, sense cap coneixement de navegació, no va ser capaç de tornar a la costa.

L'home va ser rescatat pel vaixell mercant Voltaire (Ministeri de Defensa de Colòmbia)

Un missatge de socors al buc del vaixell

Al cap de 24 dies, el 15 de gener, va poder fer senyals a un avió amb l'ajuda d'un mirall. Els tripulants van veure el missatge de socors que l'home havia posat al buc del vaixell, on havia escrit la paraula "Help", i van avisar l'exèrcit, que el va poder rescatar amb l'ajuda d'un vaixell mercant.

L'home, que ha reconegut que en alguns moments va perdre l'esperança, ha explicat que no hi havia més menjar a bord que sobres de quètxup, all en pols i pastilles de brou, i que tot plegat ho barrejava amb aigua per alimentar-se i sobreviure.

 

ARXIVAT A:
Colòmbia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut