Una pancarta demana la llibertat d'Ayoub dijous a una manifestació a Barceloan (ACN)
Una pancarta demana la llibertat d'Ayoub dijous a una manifestació a Barceloan (ACN)
Lleida

Un noi, detingut als aldarulls de protesta per la sentència a Lleida, deportat al Marroc

Ha estat tancat 20 dies al CIE de Zona Franca, dijous el van portar per sorpresa a Madrid per ser traslladat al Marroc de forma immediata

RedaccióActualitzat

Ayoub, un jove de 22 anys detingut a Lleida el 18 d'octubre durant els aldarull contra la sentència del Procès, està a punt de ser expulsat al Marroc perquè no té permís de residència.

Després d'estar tancat vint dies al Centre d'Internament per a Estrangers (CIE) de la Zona Franca, dijous el van portar per sorpresa a Madrid i avui serà traslladat al Marroc, un cop el jutjat contenciós de Lleida ha rebutjat el recurs de la seva defensa.

La seva defensa havia presentat un recurs per demostrar que l'Ayoub fa tres anys que viu a Catalunya, que està arrelat a Lleida, on té parella, per intentar anul·lar així l'expulsió. Però el jutjat contenciós de Lleida l'ha rebutjat i avui està previst que el deportin al Marroc.

Segons ha denunciat l'advocada Laura Fernández, de la Comissió de Migracions d'IACTA, a Catalunya Ràdio, el jove no participava en els aldarulls i la policia només el va identificar pel seu perfil ètnic.

A més, consideren que l'expulsió immediata és una mesura desproporcionada:

"L'Ayoub no ha comès cap delicte. De fet no té ni antecedents policials ni antecedents penals. L'única falta comesa és una falta administrativa per falta de permís de residència, que es pot sancionar amb una multa o amb una expulsió. La de l'Ayoub és una sanció completament desproporcionada".

 

 


 

Anar al contingut