Un observador de l'1-O desmenteix l'acusació de malversació a la Generalitat
James K. Puchowski viu a Escòcia i va ser un del centenar d'observadors internacionals del referèndum de l'1 d'octubre. Davant l'informe de la Guàrdia Civil en què assegura que la Generalitat, via Diplocat, va pagar els observadors i que això pot constituir un delicte de malversació, Puchowski ha decidit explicar la seva experiència.
Hola, un altre cop. He decidit escriure una resposta als rumors de compra. Vaig ser un dels visitants internacionals el dia 1-O i voldria subratllar que no vàrem ser pagats pel govern català. De cap manera. Podeu llegir-la a: https://t.co/RCBHaBmNyF #1O #subvencions #subvenciones
James K. Puchowski (@kvisleis) 19 d'abril de 2018
Puchowski explica que, en el seu cas, es va pagar el viatge i l'estada a Vilassar de Mar. Ho va fer directament de la seva butxaca i també a través d'una recollida de diners oberta, un "crowdfunding", i del finançament d'organitzacions escoceses a favor de la independència.
Notícia relacionada: La Guàrdia Civil no hauria enviat a Llarena les dades d'Hisenda sobre l'1-O
El "crowdfunding" va aconseguir uns 1.650 euros i encara es pot consultar a la plataforma indiegogo.
Aquí ho explica a Facebook:
Després d'aquest tuit i aquest missatge a Facebook, el programa "Estat de Gràcia" de Catalunya Ràdio va parlar amb Puchowski. L'observador internacional es va esplaiar en la denúncia. En el seu missatge recorda que van fer un informe de la seva missió per l'1-O i explica que li fa fàstic que "diguin que les nostres proves són 'fake news'".
- ARXIVAT A:
- Referèndum 1-OMalversacióProcés català