Londres

Un pacient es gasta tots els estalvis després de rebre un diagnòstic de càncer que va resultar fals

Un ciutadà britànic de 62 anys es va gastar tots els estalvis després que els metges li diguessin que tenia un càncer que, un any després, s'ha vist que era simplement una pancreatitis perfectament curable. L'home va deixar la feina, va deixar de pagar la hipoteca i es va dedicar a la bona vida amb la seva companya, gastant-se una fortuna en restaurants i hotels. La dona fins i tot va necessitar ajuda psicològica per fer-se a la idea de la imminent pèrdua de la seva parella. Ara, l'home, sa i totalment arruïnat, reclama a l'hospital, de la Seguretat Social anglesa, que l'indemnitzi per un cas de fals diagnòstic.

Actualitzat
El ciutadà britànic John Brandrick ha vist per dues vegades en un mateix any com la seva vida feia un gir de 180 graus. La primera vegada quan l'home, de 62 anys, va rebre un diagnòstic de càncer pancreàtic terminal i els metges li van donar només sis mesos d'esperança de vida. Aleshores Brandrick no s'ho va pensar dues vegades: va deixar la feina, va deixar de pagar la hipoteca i es va dedicar a esprémer els seus últims mesos de vida concedint-se tots els capricis. Ell i la seva companya es van gastar una fortuna en restaurants i hotels. Només els quedava mig any de vida junts i calia aprofitar-lo. La dona va arribar fins i tot a rebre ajuda psicològica per fer front a la imminent pèrdua de la seva parella i per poder suportar aquesta nova situació.  

"Em vaig desfer de tot: del meu cotxe, de la meva roba, només em vaig quedar amb un vestit, una camisa i la corbata amb la qual volia ser enterrat. No necessitava més roba, perquè només em quedaven sis mesos de vida", ha declarat John Brandrick a la premsa nacional. El ciutadà britànic va ser previsor per a la mort i ho va deixar tot preparat per al seu funeral.

Però el que no va preveure de cap de les maneres és que aquell diagnòstic mèdic fos fals. Així, la seva vida va tornar a canviar de rumb quan un any després els símptomes que patia van començar a remetre i l'hospital va arribar a la conclusió que Brandrick no patia realment un càncer terminal, sinó una pancreatitis perfectament curable.

Aleshores, Brandrick va tornar a la vida, però ho va fer totalment arruïnat. Es va veure obligat a vendre fins i tot la casa, i per això ara reclama a l'hospital, que pertany a la Seguretat Social anglesa, que l'indemnitzi pel fals diagnòstic. La resposta dels responsables del centre ha estat aquesta: neguen que es tracti d'un cas de negligència i expliquen que el diagnòstic de càncer pancreàtic es va basar tant en els símptomes com en les proves que li van fer al malalt.
Anar al contingut