Christine O'Donnell, després de la victòria a Delaware (Foto: Reuters)
Christine O'Donnell, després de la victòria a Delaware (Foto: Reuters)
Washington

Un passat de "bruixeria" enterboleix la campanya d'O'Donnell, una promesa del Tea Party

S'ha desinflat l'eufòria que va viure el moviment ultraconservador dels Estats Units Tea Party amb la victòria dimarts de la seva candidata, Christine O'Donnell, en les primàries republicanes per lluitar per un escó al Senat. La candidata ha hagut de cancel·lar dues entrevistes polítiques a la televisió després que sortissin a la llum episodis foscos del seu passat: un vídeo on diu que ha experimentat amb bruixeria i que ha fet un pícnic sobre un altar satànic, i una altra gravació en què assegurava que empreses nord-americanes estaven creuant éssers humans amb ratolins. Les imatges són de fa 10 anys però s'han difós coincidint amb l'impuls a la carrera política d'O'Donnell.

Actualitzat
L'explicació oficial, per boca de la portaveu d'O'Donnell, és que la candidata republicana al Senat per Delaware ha anul·lat les dues entrevistes a la televisió per poder assistir a una reunió a Delaware. Aquesta trobada, però, no li impedia la seva aparició als programes fins després que l'humorista Bill Maher difongués un vídeo de fa dotze anys en què, en un programa que l'humorista dirigia llavors, O'Donnell admetia que sortia de vegades amb una colla de bruixes, encara que no va arribar mai a participar en cap aquelarre. En la gravació admet, però, que va preparar un pícnic sobre un altar satànic amb una companya seva que es dedicava al negoci.

Abans d'aquestes imatges s'havien difós altres episodis del passat d'O'Donnell que no l'ajuden en l'impuls de la seva carrera política. Són unes declaracions que la candidata republicana al Senat per Delaware havia fet al comentarista conservador Bill O'Reilly i en què afirmava que hi havia científics dels Estats Units que estaven encreuant genèticament humans amb ratolins i que el resultat eren ratolins amb cervells humans.

O'Donnell, del moviment ultraconservador Tea Party, va saltar a les pàgines dels diaris d'arreu del món després que es va imposar al candidat oficial republicà Mike Castle en les primàries del partit per tal d'escollir candidat al Senat per Delaware. Els sectors oficialistes del partit ja van avisar que no donarien suport a O'Donnell.

Anar al contingut