Un peix espasa de dos metres obliga a tancar al bany una platja de Cambrils
L'animal, que alguns banyistes han confós amb una tintorera, s'ha acostat al litoral i ha acabat morint a la sorra
La presència d'un peix espasa de dos metres ha obligat a tancar al bany durant una estona la platja de l'Ardiaca de Cambrils, al Baix Camp. L'animal s'ha acostat a la costa nedant en cercles i de forma erràtica cap a la una del migdia d'aquest dimecres, i ha acabat morint.
En un primer moment, alguns testimonis l'han confós amb una tintorera i la seva presència ha generat molta expectació entre els nombrosos banyistes que s'aplegaven a la platja, com es pot veure en aquestes imatges cedides per Montse Crespo.
Segons ha informat la Policia Local de Cambrils, la presència d'aquest peix espasa o emperador ha fet hissar la bandera vermella a la platja i ha obligat a prohibir-hi el bany per precaució.
El cos policial ha fet sortir els banyistes de l'aigua fins que l'exemplar ha embarrancat a la sorra i s'ha comprovat que no suposava cap perill per a les persones. Fonts municipals han explicat al 324.cat que no han pogut fer-lo tornar a l'aigua amb seguretat i que l'animal ha mort.
Operaris municipals han traslladat l'animal mort a un magatzem i l'Ajuntament ha contactat amb el Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) per si volen fer-li una necròpsia. Si finalment es descarta analitzar el cadàver, aquest dijous el portaran a una incineradora.
@PoliciaCambrils informa:
Policia Cambrils (@PoliciaCambrils) July 17, 2024
Apareix un peix Espasa, emperador O agulla pala d'uns dos metres, a la platja de l'Ardiaca i obliga a prohibir el bany amb bandera vermella fins que ha acabat fora de l'aigua. pic.twitter.com/G5Zm4x8kOs
Què cal fer quan apareix un animal marí al litoral?
Si algú troba al litoral un exemplar d'una espècie amenaçada com ara tortugues marines, dofins, balenes o taurons cal trucar al telèfon d'emergències 112 o al telèfon del Cos d'Agents Rurals 93 561 70 00.
És el que preveu el protocol de la Xarxa d'observació i rescat de fauna marina a Catalunya, que coordina el govern i que s'aplica d'una manera o una altra en funció de si l'animal és viu o mort.
En aquest sentit, es demana a les persones que no toquin l'animal perquè no és al seu hàbitat natural i, a més, pot estar malalt. També es demana que no se'l torni al mar ni s'intenti rescatar-lo fins a l'arribada dels agents.
El protocol estableix que en aquells casos d'animals morts s'aplicarà la normativa vigent i els serveis de recollida del municipi es faran càrrec de la retirada de l'animal.
- ARXIVAT A:
- Medi ambient