Un pilar de superlluna, el relat de la foto que els Xics de Granollers feia anys que buscaven

La colla castellera aconsegueix captar una imatge icònica després de quatre intents fallits
Redacció Actualitzat
TEMA:
Castellers

Fa cinc anys que els Xics de Granollers perseguien un somni: fotografiar-se fent un pilar de quatre amb una superlluna al fons. Aquest dijous, a les 19:17, ho han aconseguit.

Era el cinquè intent de la colla castellera, però el seu fotògraf, Juanka Casado, no s'ha donat mai per vençut. "Quan ho vaig veure, estava gairebé plorant, em va pujar tota l'adrenalina... va ser molt emocionant", ha explicat a TV3.

Casado va citar els Xiquets al mirador dels 40 pins de la Roca del Vallès. Tot i que dubtaven sobre si aquesta vegada seria la bona --els quatre cops anteriors, els núvols havien aparegut a última hora--, van acudir-hi 25 membres.

A l'hora exacta que havia planificat el fotògraf, les set i disset minuts de la tarda, Casado va veure a través de l'objectiu que aquest intent era el bo: el pilar de quatre estava perfectament alineat i centrat dins d'una gran superlluna, amb els tres grallers al lateral.

Per immortalitzar el pilar des d'aquesta perspectiva, es va situar a uns 900 metres de distància. Per indicar-los com havien de pujar i quan havien de fer-ho, es va comunicar per telèfon amb el cap de colla.

"Vam haver d'anar molt de pressa, no érem ni conscients que teníem la lluna al darrere", ha detallat la presidenta de la colla, Laura Nadal Baró, que ha dit que l'experiència "va ser increïble".

La lluna d'aquest dijous, coneguda com superlluna del caçador, és la tercera de les quatre superllunes consecutives d'aquest any i la més brillant de totes, segons la NASA.


A la recerca de pilars "insòlits"

Tot i que és una de les imatges més espectaculars que han protagonitzat, no és el primer pilar que els Xics de Granollers aixequen en llocs inusuals.

La presidenta de la colla ha assenyalat que intenten fer un "pilar insòlit" cada any. Ho han fet dins de coves o sobre de la muntanya del Cavall Bernat, a Montserrat, ara fa un any:


De cara a l'any que ve, encara no han pres cap decisió sobre on captar una nova foto icònica. Casado ha admès que encara està paint l'estrès de la foto d'ahir i s'ha mostrat obert a rebre propostes: "Si algú té alguna idea...".

ARXIVAT A:
Castellers
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut