La defensa al·lega que les seves funcions oficials inclouen més de 90 activitats anuals (Reuters)

Un príncep no té dret a seguretat social: Llorenç de Bèlgica perd la batalla judicial

Un tribunal desestima la petició del príncep, que rep 388.000 euros anuals de les arques públiques

Redacció/ACNActualitzat

Un tribunal laboral de Brussel·les ha desestimat la demanda presentada pel príncep Llorenç de Bèlgica, de 61 anys, per obtenir cobertura de la seguretat social com a autònom.

El tribunal ha resolt que, malgrat que el príncep Llorenç exerceix una activitat professional, no se'l pot considerar ni treballador assalariat ni treballador autònom, com havia sol·licitat.

Segons la informació publicada per la cadena de televisió RTBF, el tribunal ha apuntat que la solució per garantir la cobertura social del príncep hauria de venir de la mà d'una reforma legislativa.

El cas ha enfrontat als tribunals el príncep amb l'Institut Nacional d'Assegurances Socials per a Treballadors Independents (INASTI) i l'Union des Classes Moyennes (UCM).


Què cobra?

El príncep Llorenç rep una dotació pública anual de 388.000 euros, que es desglossa en 100.000 euros de "salari" sobre els quals paga impostos, i una altra part destinada a "despeses de funcionament".

Les seves funcions oficials inclouen més de 90 activitats anuals com la presència en inauguracions, missions institucionals o actes oficials, com ha explicat l'advocat del príncep.

El tribunal laboral ha assenyalat que el príncep Llorenç és un "agent de l'Estat" i, per tant, podria tenir dret a una cobertura social basada en la seva dotació. No obstant això, ha subratllat que la qüestió sobre l'accés a una pensió no és competència del tribunal i ha suggerit que cal una reforma legal per resoldre el buit legal. 

Segons aquest tribunal, s'hauria d'introduir un sistema de pensions per a aquells que reben una dotació pública, com els membres de la família reial, de manera similar a les pensions dels parlamentaris belgues. 

El príncep Llorenç i els seus assessors legals estan valorant la possibilitat d'apel·lar la decisió davant d'instàncies superiors o bé pressionar per a una reforma legislativa a través de la Cambra dels Representants per cobrir el buit legal que afecta la seva situació, segons informen els mitjans belgues.

ARXIVAT A:
SalutJudicialPensionsBèlgica
Anar al contingut