Sevilla

Un terç dels càncers de pit s'evitarien fent vida saludable

La vida saludable, és a dir, seguir una dieta equilibrada, fer exercici i no fumar ni beure, poden evitar fins a un terç dels càncers de pit. Això és el que posa de manifest un estudi mèdic que s'ha divulgat a la presentació del simposi internacional del Grup Espanyol d'Investigació en Càncer de Mama, que comença aquest divendres. D'entre els hàbits saludables, els metges destaquen la reducció del consum de greix animal. En canvi, és molt beneficiós incrementar la ingestió d'oli d'oliva verge. En aquest cas, segons un informe de la Universitat Autònoma de Barcelona, es redueix un 25% el risc de desenvolupar un càncer de mama.

Actualitzat
El primer estudi, dirigit pel doctor Pedro Sánchez, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital General de Jaén, conclou que el sobrepès, l'alchohol i la falta d'exercici suposen un risc per a la salut de tota la població, però especialment d'aquelles dones amb predisposició genètica a tenir càncer de pit. També perjudica més les dones postmenopàusiques que reben un tractament hormonal substitutiu.

Altres factors de risc són l'edat, haver tingut la primera regla precoçment, la menopausa tardana, no haver estat mare o haver-ho estat a una edat bastant avançada o el fet de prendre anticonceptius orals de manera recent.

Els metges també han trobat factors que incideixen positivament en les dones i les protegeixen davant el càncer de pit. Segons estudis d'Espanya, Grècia i Itàlia, el consum d'oli d'oliva pot reduir un 25% les possibilitats de desenvolupar la malaltia. La fruita, la verdura i tots els aliments que porten fibra també contribueixen a la prevenció del càncer de mama.
Anar al contingut