Barcelona

Un tractament nou del Clínic allarga la vida dels malalts de càncer de fetge en estat avançat

Científics de l'Hospital Clínic de Barcelona han desenvolupat un tractament que permet allargar un 44% la vida dels malalts de càncer de fetge en estadi avançat. L'estudi de més de 600 pacients ha demostrat que els que es tracten amb la nova teràpia, que s'anomena Sorafenib, aconsegueixen unes taxes de supervivència de 10,7 mesos de mitjana. Fins ara no existia cap tractament per aquesta fase del càncer de fetge i els malalts aconsegueixen viure 7,9 mesos de mitjana.

Actualitzat
Eliminar o, si més no, reduir el tumor és l'objectiu de la majoria de tractaments contra el càncer. Una estratègia que no sempre dóna el resultat desitjat, especialment en malalts avançats de càncer de fetge. Per això en els últims cinc anys s'ha assajat una alternativa: un nou fàrmac que es dedica a aturar el progrés de la malaltia bloquejant l'augment de les cèl·lules cancerígenes.

El medicament actua bloquejant la formació de vasos sanguinis i la proliferació de cèl·lules malaltes per evitar que el càncer progressi i s'estengui. L'estudi l'ha fet un equip internacional liderat per l'Hospital Clínic de Barcelona en 600 pacients d'Amèrica, Europa, Austràlia i Nova Zelanda.

El nou medicament no és la solució definitiva per als pacients de càncer de fetge avançat, però els investigadors asseguren que obre les portes a teràpies més efectives. L'assaig s'ha presentat aquests dies a la reunió anual de la Societat Americana d'Oncologia Clínica i està previst que es publiqui en una revista científica.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut