Els nuvis, Harold Terens i Jeanne Swerlin (Reuters)

Un veterà de la II Guerra Mundial de 100 anys es casa a Normandia en l'aniversari del dia D

Harold Terens era operador de ràdio de les forces aèries dels Estats Units i va participar en el desembarcament de Normandia el 1944
Redacció
TEMA:
Estats Units

Harold Terens, un soldat nord-americà veterà de la Segona Guerra Mundial i que va participar fa 80 anys en el dia D --el desembarcament de Normandia--, ha tornat ara a terres normandes per a una celebració ben personal i feliç.

Terens, que té 100 anys, ha triat les platges de Normandia com a escenari del casament amb la seva promesa, Jeanne Swerlin, que en té 96.

Una celebració privada que s'ha fet coincidir amb els actes institucionals relacionats amb el 80 aniversari del desembarcament, que va ser clau en el desenllaç de la Segona Guerra Mundial i en la victòria aliada sobre l'exèrcit d'Adolf Hitler.

Aquesta vegada, els flaixos de les càmeres no estaven centrats en dignataris internacionals, sinó en dos feliços ancians que celebraven un dels dies més importants de la seva llarga vida.

Harold Terens diu que Normandia és el seu segon lloc preferit del món (Reuters)

Harold Terens era operador de ràdio de les forces aèries dels Estats Units. Recorda que en el primer dia del desembarcament van perdre 30 dels 60 pilots que formaven la seva unitat. Quan ja estava en sòl francès, una de les tasques que li van encomanar va ser acompanyar soldats dels Estats Units que havien estat presoners dels alemanys, una experiència que, assegura, encara li provoca malsons.


"L'amor ha triomfat sobre la guerra"

Els nuvis han arribat per separat al lloc de la cerimònia, acompanyats dels seus familiars. En Harold l'esperava una banda de gaiters a l'arribada a l'Ajuntament de Carentan-les-Marais, on s'ha fet la cerimònia civil:

"És el millor moment de la meva vida, l'amor ha triomfat sobre la guerra. Casar-me aquí a Carentan és increïble, és el meu segon lloc preferit del món. Em sento jove de nou", ha explicat el feliç nuvi.

L'enllaç de l'heroi de guerra i la seva promesa ha estat un gran esdeveniment en aquesta petita població de la costa de Normandia. Els veïns han decorat els arbres de la població i hi han instal·lat un petit paracaigudes que simbolitza els soldats nord-americans que van saltar aquell 6 de juny de 1944 sobre la Normandia ocupada pels nazis.

El moment d'intercanviar els anells (Reuters)

Harold Terens i Jeanne Swerlin sumen gairebé 200 anys. Però durant el seu casament semblaven dos adolescents enamorats.

Mentre l'alcalde de Carentan-les-Marais oficiava la cerimònia, els contraents han estat tota l'estona agafats de la mà. Fins que ha arribat el moment d'intercanviar-se els anells de compromís, un moment carregat d'emotivitat.

Els nuvis, que viuen a Florida, han viatjat fins a França acompanyats d'una quarantena de familiars. El casament ha estat real, però perquè tingui validesa als Estats Units, la cerimònia s'haurà de repetir allà.

L'enllaç ha estat un gran esdeveniment a Carentan-les-Marais (Reuters)
ARXIVAT A:
Estats Units Segona Guerra Mundial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut