Un vídeo permet detenir un expolicia blanc i el seu fill per matar un home negre a Geòrgia

Les imatges, que han sortit a la llum dos mesos després, demostren que el jove només feia esport i que no era cap lladre, com va al·legar el fiscal
Xesco Reverter Actualitzat
TEMA:
Racisme

L'escena gravada és aquesta: un cotxe avança per un carrer residencial de Geòrgia i davant seu es veu un jove corrent, vestit d'esport i desarmat. Es diu Ahmaud Arbery i és un veí negre de 25 anys. En una cruïlla, un vehicle l'espera amb dos homes, blancs, un pare i un fill armats que havien sortit a buscar-lo.

El jove els intentarà esquivar, però s'acabaran enfrontant. L'home blanc que havia baixat del cotxe armat amb un fusell li dispararà tres cops a boca de canó fins que Arbery cau mort a terra.

Això va passar el 23 de febrer i, durant dos mesos, el vídeo el va tenir en secret la policia local, on -detall important- havia treballat l'home gran de l'escena. No es va fer cap detenció i, a causa del coronavirus, el cas va passar desapercebut.

 

Gregory McMichael i el seu fill Travis, els dos detinguts

El fiscal va al·legar que els homes blancs, un pare i un fill del barri, sospitaven que Abery era un lladre i que havien actuat en defensa pròpia quan l'havien intentat aturar.

La família del mort, en canvi, sostenia que el jove només feia esport i que a un "runner" blanc mai l'haurien tractat així.

 

Ahmaud Arbery

 

Manifestacions de protesta

El cas va canviar dimarts amb la filtració anònima del vídeo, que es va fer viral. Acte seguit, van començar les protestes, que comparaven la mort d'Abery amb els linxaments en l'època de la segregació racial.

 

Davant la pressió pública, la Fiscalia finalment actua, i des d'aquesta matinada el pare i el fill ja són a la presó acusats d'assassinat.

La família de la víctima creu que es comença a fer justícia, per bé que demana una investigació per saber per què durant dos mesos es va minimitzar el cas i es va encobrir els sospitosos.

ARXIVAT A:
Racisme Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut