Telèfon mòbil
Telèfon mòbil

Una app et permetrà saber en temps real si el teu col·legi electoral està ple el 14F

L'aplicació es podrà descarregar cinc dies abans de les eleccions

RedaccióActualitzat

El dia de les eleccions al Parlament es podrà comprovar a temps real des del mòbil o la tauleta si el col·legi electoral està molt ple de votants. El govern actualitzarà l'aplicació de consulta creada per a les eleccions del 2017 perquè a l'hora d'anar a votar es pugui mirar l'afluència que hi ha en aquell moment.

Hi haurà unes pestanyes de color verd, taronja i vermell que indicaran el percentatge d'ocupació dels col·legis.

L'aplicació es podrà descarregar cinc dies abans i s'emmarca en les mesures de seguretat que s'han establert contra la Covid.

Als col·legis electorals, les cues es faran al carrer, i s'anirà entrant d'un en un per votar. S'han previst locals amplis, que estaran ventilats en tot moment. També hi haurà circuits de sentit únic, per evitar l'encreuament de persones.

Tothom haurà de portar la mascareta en tot moment. Caldrà respectar la distància mínima d'un metre i mig i fer ús del gel hidroalcohòlic. A més, es recomana portar el vot preparat de casa per agilitzar les votacions.

També s'estableixen franges per votar. No són obligatòries però es recomana seguir-les per minimitzar el risc de contagi. N'hi ha tres de previstes:

- De 9 del matí a les 12 del migdia perquè votin els col·lectius de risc.

- De 12 a 7 del vespre, per a la població en general.

- De 7 a 8 del vespre, les persones en quarantena: positius, contactes estrets i sospitosos.

 

 

ARXIVAT A:
TecnologiaEleccions Parlament Catalunya 2021
Anar al contingut