Una app feta en un dia per marcar els municipis que visites a Catalunya, entre les més baixades

Un desenvolupador català ha fet l'aplicació i s'ha situat en el primer lloc de la categoria viatges de l'App Store

Toni Noguera MartínezActualitzat

Una aplicació d'un desenvolupador català s'ha situat en tres dies en el top 1 d'aplicacions de viatges més descarregades a Espanya.

Es tracta de Municipis Visitats Catalunya, disponible com a descàrrega gratuïta tant a l'App Store d'Apple com a la botiga d'aplicacions dels telèfons amb sistema Android, Google Play. 

L'app, que permet marcar tots els municipis catalans que l'usuari ha visitat, ha estat desenvolupada per Pol Fernández (@polfmarti), un programador web de 27 anys resident a Barcelona.

Captura de l'App Store d'Apple del dimecres 10 de juliol amb Municipis Visitats Catalunya en la primera posició de la categoria 'viatges'
Captura de l'App Store d'Apple del dimecres 10 de juliol amb Municipis Visitats Catalunya en la primera posició de la categoria "viatges"(App Store)

Pel Pol, fer aplicacions no és més que un hobby, tal com ha explicat en conversa amb el 324.cat.


La idea va néixer a partir dels que es coneix com "la màgia de Twitter": una petició oberta que va publicar a la xarxa social X un usuari, en Marc (@enmaaarc), el 19 de juny passat:


Pol Fernández va veure la publicació i va decidir guardar-se-la per mirar de posar-s'hi quan tingués temps, més endavant.

Poc després, però, seguint el que anava publicant en Marc, amb algunes imatges d'exemple de com podria ser aquesta aplicació, va detectar que hi havia interès i va decidir posar-s'hi el cap de setmana passat.

L'aplicació permet marcar amb un color diferent aquells municipis de Catalunya que ja s'han visitat i obtenir un percentatge dels municipis visitats. 

Una de les reaccions amb més ressò ha estat del grup musical The Tyets, que asseguren des del seu compte oficial d'X que utilitzaran l'app com a "diari de bolos":


Un desenvolupament llampec

Per en Pol, fer apps és una afició en què ja té certa experiència. Aquest és un dels motius que han fet que l'aplicació estigui disponible en un temps rècord:

"M'hi vaig posar dissabte, amb un entorn de programació que es diu Flutter que permet fer aplicacions que després es poden distribuir tant per iPhone com per Android, i vaig enviar-la primer per validar a la Google Play Store"

El mateix dissabte ja n'havia completat el desenvolupament i n'havia pujat el codi a la botiga d'aplicacions de Google, on ja tenia un compte de desenvolupador creat.

L'endemà, diumenge dia 7, tot i ser inicialment "reticent" a fer-ho, va decidir que pagaria els 99 euros que costa donar-se d'alta com a desenvolupador en la botiga d'aplicacions d'Apple, l'App Store, per fer l'aplicació disponible també per als usuaris d'iPhone. 

Dilluns al matí, sorprenentment, l'app ja estava disponible a l'App Store:


Segons en Pol, la validació i publicació de l'app ha estat molt ràpida, sobretot perquè el codi no és gens complex:

"L'aplicació és molt senzilla i no demana permisos especials de cap tipus. No geolocalitza ni comparteix dades personals amb tercers, tota la informació es guarda en el dispositiu de l'usuari"


L'objectiu inicial d'en Pol era, simplement, "cobrir una necessitat" que usuaris d'X com el Marc estaven fent evident de manera pública. De fet, no és l'única aplicació que ha nascut arran de la petició original d'en Marc. 

Per la seva banda, a en Pol ja li estan fent peticions que l'obligarien a plantejar-se demanar més permisos als usuaris o, fins i tot, la compra de servidors:

"Molta gent m'ha demanat que ampliï el mapa o que afegeixi més funcions, com per exemple poder marcar comarques en comptes de municipis, ampliar el mapa a tots els Països Catalans, la possibilitat de compartir el mapa amb amics, pujar-hi fotos..."

De moment, però, aquest cap de setmana, si no li sorgeixen altres plans, es dedicarà a afegir una capa al mapa que situï les comarques de Catalunya, una manera més ràpida de poder marcar a l'app que hem visitat tot el país.
 

 

ARXIVAT A:
AppleGoogleTecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut