Vandellòs

Una avaria obliga aturar la central nuclear de Vandellòs II

La central nuclear de Vandellòs II s'ha hagut d'aturar per un anomalia mecànica al transformador. Tot i la baixada de potència del reactor, la central s'ha hagut de desconnectar de la xarxa per poder reparar l'avaria. El Consell de Seguretat Nuclear ha qualificat l'incident de nivell 0 en l'escala Internacional de Successos Nuclears.

Actualitzat
Els tècnics han detectat cap a les dues de la matinada, i durant una revisió, un punt d'alta temperatura al transformador principal. Seguint el procediment reglamentari, s'ha abaixat la potència del reactor superior al 20%. Com que l'avaria no es pot arreglar amb la central acoblada a la xarxa, l'Associació nuclear Ascó-Vandellòs ha decidit, finalment, reduir del tot la potència fins a aturar la nuclear i desconnectar-la de la xarxa.

Ara es farà la inspecció i reparació del transformador on s'ha detectat el punt d'alta temperatura.

L'incident, seguint els protocols, s'ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear, que el qualifica de nivell 0 en l'escala Internacional de Successos Nuclears. El Consell també diu que no ha suposat cap risc per a la població ni per al medi ambient.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut