Pía Klemp s'enfronta a una pena de 20 anys de presó per "fomentar la immigració il·legal" (Font: @HelpRefugees)

Una biòloga alemanya s'enfronta a 20 anys de presó per salvar migrants al Mediterrani

Klemp i nou membres més de la tripulació del vaixell de salvament civil Iuventa s'enfronten a unes penes de 20 anys de presó per "fomentar la immigració il·legal"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Migracions

Pía Klemp és una biòloga alemanya de 35 anys que ha rescatat milers de migrants al Mediterrani els últims anys. Ara, ella i la seva tripulació s'enfronten a un judici que podria acabar amb una pena de 20 anys de presó i multes de grans quantitats per a cada un d'ells.

En una entrevista al mitjà alemany Beiser Zeitung, Klemp explica que tot va començar l'estiu del 2017, quan van confiscar el seu vaixell de salvament civil, el Iuventa, al port de Lampedusa. Les autoritats italianes acusen la capitana i 9 membres més de la tripulació de "fomentar la immigració il·legal". El procés podria durar més d'un any i tenir un cost total d'uns 500.000 euros.

"Hem seguit el dret internacional, en concret, el dret marítim, que explica que la prioritat és salvar les persones. El procés es criminalitza, per això la gent mor al Mediterrani."

 

 

Klemp explica que no espera una condemna, però que, segons quina sigui la sentència, té la intenció de "portar el cas a Estrasburg, al Tribunal Europeu de Drets Humans":

"Em nego a creure que vivim en una Europa on has d'anar a la presó per salvar vides de persones necessitades"

La biòloga afirma que les seves missions "cobreixen la necessitat de rescat de molts nàufrags del Mediterrani" i que la gent acaba al mar "perquè, per desgràcia, no hi ha rutes d'entrada legals a Europa".

 

En tot el temps que porta al mar, ella i la seva tripulació han rescatat més de 1.000 persones en risc d'ofegar-se al Mediterrani. Klemp no en culpa només el govern italià, sinó que es pregunta com pot ser que passin aquest tipus de situacions a Europa.

"La UE necessita fer memòria de quins són els seus valors: els drets humans, el dret a la vida, la sol·licitud d'asil i el deure dels marins de rescatar a les persones amb dificultats. Inclús si això va en contra de demagogs com Salvini, Kurz o Heimat-Horst."

La notícia ha tingut molt ressò a la xarxa, on moltes persones han sortit en defensa de l'activista alemanya. En una petició a la coneguda plataforma "Change.org", fins a 94.000 persones han signat per demanar a Itàlia que abandoni els procediments penals contra Klemp i els membres de la seva tripulació.

Salvini frena les missions de salvament al Mediterrani

L'arribada del ministre de l'Interior italià i viceprimer ministre, Matteo Salvini, del partit d'extrema dreta de la Lliga, ha suposat un enduriment encara més gran de les polítiques del govern en relació amb la immigració. Fins i tot, en més d'una ocasió, Salvini ha promès acabar de forma definitiva amb la immigració a Itàlia.

ARXIVAT A:
Migracions Drets humans
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut