Els assistents han omplert el terra d'estels de color blanc amb els noms dels infants assassinats a Gaza (ACN/Ariadna Comas)

Una catifa d'estels blancs a la plaça Sant Jaume, en memòria dels infants morts a Gaza

Els organitzadors de la protesta veuen "immoral" que la Generalitat mantingui relacions comercials amb Israel i demana al govern espanyol que aturi la venda d'armes
Redacció
TEMA:
Guerra a Gaza

Amb el lema "Betlem sense Nadal", centenars de persones s'han sumat aquest divendres a una nova acció contra la guerra a Gaza a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Una acció de protesta en record dels palestins que han perdut la vida des del 7 d'octubre i també per insistir en el trencament de les relacions amb el govern d'Israel.

La iniciativa, impulsada per la Comunitat Palestina de Catalunya i l'entitat Prou Complicitat amb Israel, ha consistit en un simulacre d'un bombardeig a Gaza. Tan bon punt han sonat les bombes, desenes de persones s'han estirat a terra com si haguessin caigut abatuts.

Els participants en la protesta contra la guerra a Gaza (ACN/Ariadna Comas)

Després d'aquesta performance, hi ha hagut la lectura del manifest i s'ha començat a elaborar una gran catifa d'estels amb el nom dels infants assassinats els últims dos mesos i mig a Gaza.

Els assistents han omplert el terra d'estels de color blanc amb els noms dels infants assassinats a Gaza al costat del pessebre instal·lat per l'Ajuntament a la plaça de Sant Jaume. També s'ha posat un pessebre alternatiu on les figures centrals que representen el naixement de Jesús s'han substituït per figures tapades amb robes blanques com si fossin cossos assassinats. 

El pessebre alternatiu que s'ha instal·lat durant la protesta a la plaça Sant Jaume (ACN/Ariadna Comas)

La imatge vol ser una representació gràfica del genocidi que es viu a Gaza, diuen els organitzadors, i per recordar que les víctimes "no són números". "Eren vides que els han estat manllevades, negades, anihilades", han afegit.


Trencar relacions amb Israel

Les entitats convocants consideren que és immoral que la Generalitat de Catalunya mantingui oberta una Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Tel-Aviv mentre Israel aplica una "política colonial" que ja ha deixat, segons el darrer balanç de les autoritats sanitàries de la Franja, 20.057 persones palestines mortes.

En la mateixa línia, recriminen al govern de l'Estat que aquestes dades no hagin servit per imposar a Israel cap mesura que inclogui la fi del comerç d'armes.

La imatge vol ser una representació gràfica del genocidi que es viu a Gaza (ACN/Ariadna Comas)
ARXIVAT A:
Israel Guerra a Gaza
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut