L'elefant amb la trompa seccionada, a la clínica veterinària on el van operar i on va acabar morint
La cria no va poder sobreviure, malgrat que li van amputar la resta de la trompa per intentar salvar-la (Reuters/Syifa Yulinnas/Antara Foto)

Una cria d'elefant amb la trompa tallada pel parany de furtius acaba morint a Indonèsia

L'elefantona pertanyia a una espècie en risc alt d'extinció a Sumatra, un dels indrets del món on es continua matant elefants per aconseguir-ne els ullals

Actualitzat

Una cria d'elefant ha mort a l'illa de Sumatra, a l'oest d'Indonèsia, després d'haver perdut la meitat de la trompa en un parany de caçadors furtius. El grup d'elefants l'hauria hagut de deixar enrere, un cop el petit animal -una femella- va quedar atrapat al parany.

Les autoritats indonèsies han concretat que la cria era d'una espècie en perill d'extenció, tenia un any i mig i va patir una greu infecció després de ser trobat per veïns del districte d'Aceh Jaya.

Un detall de la trompa seccionada del petit elefant
La ferida es va tornar a infectar i la petita cria d'elefant va morir al cap de dos dies de l'operació d'amputació (EFE)

Malgrat que li van amputar la resta de la trompa per intentar salvar-la, no se'n van sortir. Un cop feta l'operació, la cria va semblar que responia bé, però la infecció va empitjorar. L'elefantona va morir dos dies després.

Ho ha explicat Agus Arianto, director de l'Agència de Protecció de la Natura de la regió d'Aceh:

"No l'hem pogut salvar perquè la ferida era profunda i ja estava infectada. Vam fer tot el que vam poder per ajudar-la."

Precisament, com a espècie, l'elefant de Sumatra està en alt risc d'extinció. És una espècie endèmica a Indonèsia que figura a la Llista Vermella d'Espècies Amenaçades de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).

L'associació indonèsia de protecció de la natura Walhi està amoïnada pel degoteig d'elefants que es troben morts o ferits a Sumatra. Ha demanat a les autoritats locals "una investigació completa".
 

Per què es maten elefants, a Sumatra?

Els experts apunten que la desforestació ha deixat sota mínims l'hàbitat natural dels elefants de Sumatra i causa conflictes amb els agricultors, que de vegades els paren trampes per protegir les granges dels danys que provoquen alguns animals.

Es continua matant els elefants per aconseguir-ne el marfil dels ullals, molt buscats entre els traficants. En els darrers anys, hi ha hagut diversos casos d'enverinament d'elefants a Indonèsia amb la finalitat d'extreure'ls l'ivori.

L'Agència de Conservació de la Natura d'Aceh calcula que hi ha menys de 500 elefants de Sumatra vivint lliurement en plena natura.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut