Educació estudia fer tests al personal de les escoles i prioritzar-ne la vacunació
Educació estudia fer tests al personal de les escoles i prioritzar-ne la vacunació (ACN/Oriol Bosch)
Lleida

Una desena de docents d'una escola de Lleida, aïllats per un positiu de Covid

Bargalló confirma que dilluns faran les proves PCR als professors per determinar si han de fer quarantena o no

ACN/RedaccióActualitzat

Una desena de docents d'una escola de Lleida estan aïllats perquè un d'ells ha donat positiu en coronavirus, segons ha avançat el diari El Segre. Es tracta del Col·legi Joan XXIII de Lleida, que, per ara, començarà el curs en la data prevista, el 14 de setembre.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha dit aquest dissabte que dilluns faran les proves PCR als professors per determinar si han de fer quarantena o no. En una entrevista a RAC1, Bargalló ha detallat que els docents "havien tingut un contacte estret amb aquest que ha donat positiu en un cribratge extern a l'escola", concretament en un barri. A més, ha assegurat que "ens hem d'acostumar" a aquests casos perquè també passaran en "els llocs de treball i en els blocs de pisos".
            
El conseller s'ha mostrat optimista respecte als resultats de les proves PCR que es faran els docents de Lleida aquest dilluns i espera que no calgui substituir-los.

Aquest cas es produeix després que una escola de Sant Vicenç dels Horts hagi de començar el curs el 17 de setembre perquè gran part de l'equip docent està en quarantena preventiva també per un positiu de Covid-19.

Bargalló ha detallat que el cas dels docents contagiats de Sant Vicenç dels Horts no es tornarà a repetir perquè es va produir durant un claustre de professors que "no tenia prou amplitud", i a partir d'ara aquestes reunions s'hauran de fer "telemàticament" o en "espais molt amplis".

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
Anar al contingut