Un edifici de Bélgorod, a la frontera amb Ucraïna, destruït per foc d'artilleria (Reuters/Stringer)

Una desena de morts en un atac a un centre de reclutament rus a Bélgorod

Segons el Ministeri de Defensa rus, dos homes han disparat contra els reclutes en un camp d'entrenament militar
Redacció Actualitzat
TEMA:
Rússia

Almenys onze persones han mort i una quinzena han resultat ferides aquest dissabte en un tiroteig a un centre de reclutament rus a Bélgorod, a poca distància de la frontera amb Ucraïna.

Segons el Ministeri de Defensa rus, dos atacants han disparat contra soldats mobilitzats en un camp d'entrenament militar situat en un polígon de la ciutat russa de Bélgorod. En un comunicat, el comandament rus assegura que "els dos terroristes han estat aniquilats amb foc de resposta" i que eren dues persones "estrangeres", originàries d'un país de l'òrbita exsoviètica, sense precisar quin.

Al camp d'entrenament s'estaven preparant "soldats voluntaris" per participar en el que el Kremlin denomina "operació militar especial" a Ucraïna.

Vladímir Putin va anunciar al setembre la mobilització de 300.000 reservistes per lluitar a Ucraïna, després que l'exèrcit rus es veiés obligat a retrocedir posicions per l'avanç de l'exèrcit de Kíiv.

Hores abans, Rússia havia denunciat dos atacs de l'artilleria d'Ucraïna, el primer contra un magatzem de municions a la localitat d'Oktiabrski i el segon contra un dipòsit de combustibles a Razumnoie, tots dos dins la regió fronterera de Bélgorod. Segons Moscou, els atacs haurien provocat diversos morts i ferits. 

 

ARXIVAT A:
Rússia Ucraïna
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut