Una diputada del partit de Bolsonaro persegueix un home a punta de pistola a Sao Paulo

Carla Zambelli s'ha encarat amb un suposat agressor enmig d'una campanya que ha estat marcada pel dur enfrontament entre els candidats

Aquest diumenge hi ha eleccions presidencials al Brasil amb un frec a frec important entre Jair Bolsonaro i Luiz Inácio Lula da Silva, i amb una societat molt polaritzada entre els partidaris d'un i de l'altre.

Això s'ha fet palès a Sao Paulo, on una diputada del partit de Bolsonaro ha apuntat amb una arma un home en ple carrer. Pistola en mà, Carla Zambelli ha perseguit un home que suposadament l'havia agredit pels carrers de la ciutat.

Era un suposat partidari del candidat progressista Lula da Silva, amb qui hauria tingut una enganxada verbal.

Zambelli diu que els suposats simpatitzants de Lula l'han "envoltat" i "agredit" quan sortia d'un restaurant.

"M'han agredit, m'han empès a terra. Han fet servir un home negre per anar contra mi. Eren diverses persones. Estava sortint d'un restaurant i diversos homes se m'han acostat. Hi havia una dona amb una samarreta vermella al costat", ha descrit Zambelli, tot un símbol del bolsonarisme més radical.

La diputada, tercera més votada a l'estat de Sao Paulo, ha assegurat a través d'Instagram que li han dit "filla de puta, prostituta" i que li han escopit "diverses vegades".

Aquest gravíssim episodi ha sacsejat la societat brasilera a poques hores d'unes eleccions presidencials en què les facilitats per comprar armes que ha impulsat l'actual president i candidat a la reelecció, l'ultraconservador Jair Bolsonaro, és un tema electoral.


Dos models en joc a les urnes per a un país de 212 milions

Aquesta és la segona volta d'unes eleccions presidencials amb un resultat molt incert entre l'excap d'estat d'esquerres Lula i el president en funcions d'extrema dreta Jair Bolsonaro, que en les enquestes va al darrere però a poca distància.

La campanya entre els dos líders s'ha desenvolupat en un clima ultrapolaritzat, amb insults i campanyes de desinformació a través de les xarxes.

Bolsonaro ha insultat Lula tractant-lo de "lladre", "expresoner", "alcohòlic" o "desgràcia nacional", mentre que Lula s'hi ha tornat dient-li "pedòfil", "caníbal", "genocida" o "petit dictador".

Entre acusacions mútues de mentir, Bolsonaro i, en menor mesura, Lula, han alimentat una maquinària de desinformació que ha funcionat com mai al Brasil.

Les xarxes socials, l'única font d'informació per a la majoria dels 170 milions d'usuaris brasilers, han transmès una quantitat d'informació falsa sense precedents.

 

ARXIVAT A:
BrasilJair Bolsonaro
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut