Davant les faltes de respecte del seu cap, Karen Farquharson va deixar l'empresa i, posteriorment, la va demandar (iStock)

Una dona amb la menopausa, indemnitzada amb 42.000 euros pel menyspreu del seu cap

La sentència, que recullen mitjans britànics, conclou que s'ha violat la dignitat de la treballadora
Redacció Actualitzat
TEMA:
Drets laborals

Indemnitzen amb 37.000 lliures --uns 42.000 euros-- una dona al Regne Unit a qui el seu cap va menysprear per tenir la menopausa. Segons recullen mitjans britànics, els fets van succeir després que Karen Farquharson, directora d'oficina de Thistle Marine, treballés des de casa pels símptomes que tenia des de feia algun temps. Davant les faltes de respecte del seu cap, la dona va deixar l'empresa i posteriorment la va demandar.

La història de Farquharson, però, es remunta a l'agost del 2021, quan va comunicar als seus responsables que tenia la menopausa i que estava experimentant "símptomes greus": hemorràgies abundants, ansietat, pèrdua de concentració i confusió mental. A partir d'aquí, va començar a teletreballar de manera ocasional.

Així ho fa fer el desembre del 2022. La dona, que portava 27 anys a l'empresa, va treballar des de casa durant dos dies, primer fruit de les fortes nevades i després per un abundant sagnat menopàusic. Tot i això, quan va tornar a l'oficina, la rebuda per part de Jim Clark, fundador de l'empresa i cap de Farquharson, no va ser gens bona.
 

"La menopausa és la teva excusa per a tot"

Segons expliquen mitjans britànics i recull l'escrit judicial, Clark, en veure la treballadora, li va dir en to sarcàstic "Oh, veig que has aconseguit entrar!". L'actitud va disgustar Farquharson i més tard va voler-ho comentar amb ell.

En aquesta ocasió, Clark va dir-li: "Menopausa, menopausa, simplement segueix endavant, aquesta és la teva excusa per a tot". La treballadora va acusar-lo de falta d'empatia, un fet al qual ell va contestar despectivament: "La vella té dolors i molèsties".

Després d'això, la treballadora es va queixar a l'empresa del "menyspreu" amb què l'havien tractada i la resposta va ser tallar-li l'accés remot al sistema de l'empresa per impossibilitar-li el teletreball.
 

La sentència dona la raó a la treballadora

Davant el tribunal, Clark va afirmar que els comentaris eren "innocents" i va suggerir que la seva extreballadora havia dissenyat la situació per poder obtenir diners per al seu proper casament.

Tot i això, el tribunal, presidit pel jutge James Hendry, va concloure que es podia "descriure Jim Clark com un home contundent, fet a si mateix i home de negocis d'èxit". I afegia: "Té moltes qualitats admirables, però l'empatia amb els altres no hi és".

"Ens ha quedat clar que té poc temps o respecte per aquells, a diferència d'ell, que no són capaços de treballar tant o sense malaltia com ell".

D'aquesta manera, el jurat sentenciava que Farquharson "va sentir un profund sentiment de traïció i malestar per la manera com Jim Clark l'havia tractada i els comentaris que havia fet", i va concloure que havien violat la seva dignitat.

Finalment, l'extreballadora rebrà una indemnització de 37.379,56 lliures esterlines.

 

ARXIVAT A:
Drets laborals
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut