Una dona atesa cada dia al Clínic per agressió sexual, un 33% més que el 2017

La majoria són dones menors de 25 anys, que han estat violades
Redacció Actualitzat
TEMA:
Agressió sexual

Cada dia més d'una persona és atesa al Clínic per una agressió sexual. Un 91,5% són dones, la majoria d'entre 18 i 25 anys. Així ho revelen les dades d'aquest 2018 de la unitat especialitzada de l'hospital, una de les poques a Catalunya.

Fins a 31 d'octubre 2018, hi han acudit 351 víctimes d'agressió sexual, el doble que el 2005 i un 33% més que l'any passat, tenint en compte que es calcula que fins a l'últim dia de l'any n'hauran atès unes 400.

Els sanitaris alerten que 7 de cada 10 eren víctimes de violació.

 

 

Tot i això, les dades del Clínic revelen una altra qüestió: han detectat més reticència inicial a denunciar que fa uns anys. Si l'any 2014 un 73% de les víctimes asseguraven en el moment de ser ateses que tenien intenció de denunciar, ara ho fan un 63%.

Notícia relacionada: 1 de cada 4 víctimes de violació és menor i la meitat dels agressors tenen menys de 33 anys

Una de cada tres coneix l'agressor

D'aquestes agressions, un 62% tenien menys de 25 anys. L'Hospital Clínic atén des del maig menors que han estat agredits sexualment, i els n'han arribat 12, totes noies.

Notícia Relacionada: Una víctima de violació: "Vaig notar com que em treien la vida"

Pel que fa al seu agressor, una de cada tres víctimes el coneix i en un 56% dels casos l'agressió s'ha produït en algun domicili, un 22% a la via pública i un 10% en una discoteca o bar; són els tres escenaris principals.

En la immensa majoria dels casos hi ha un sol agressor.

Submissió química en 3 de cada 10

En el 30% de les persones ateses per agressió sexual al Clínic se sospita que hi ha hagut submissió química, és a dir, que han tingut una pèrdua de consciència per alguna substància que les ha invalidat i que, després, no els permet recordar exactament què ha passat.

Es tracta d'una xifra semblant a la de l'any passat.

ARXIVAT A:
Agressió sexual Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut