Una dona del Pallars, la primera en rebre la segona dosi de la vacuna de Pfizer

La regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran és la primera que ho fa, i els pròxims dies es començarà a la resta de regions

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge al matí s'ha començat a administrar a Catalunya la segona dosi de la vacuna de Pfizer contra la Covid-19.

L'ha rebut Leocadia Peña, de 85 anys, que viu a la residència Nostra Senyora de Ribera, de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà.

Fa tres setmanes, el 27 de desembre, Leocadia ja va ser la primera persona de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran que es va vacunar.

Segons els responsables de la residència, cap de les persones que va rebre la primera dosi ha patit efectes secundaris destacables.

Aquesta regió serà l'única on aquest diumenge es posaran les segones dosis de la vacuna, i a partir d'aquest dilluns es començaran a posar a la resta de regions sanitàries.


138.000 vacunats

A hores d'ara s'han vacunat a Catalunya gairebé 138.000 persones, que formen part dels perfils que s'ha considerat prioritaris en aquesta primera etapa.

A partir de finals d'abril o principis de maig està previst que s'iniciï la segona fase amb vacunacions a altres grups de risc: persones de més de 70 i 80 anys, amb malalties cròniques i treballadors essencials.

Tot i que Pzifer ha anunciat que redueix temporalment el subministrament de la vacuna, el govern espanyol ja ha dit que això no afectarà a qui s'hagi de posar la segona dosi.

 


També la de Moderna

D'altra banda, aquest dissabte al matí es vacuna també el personal sanitari dels hospitals de Mataró i Amposta amb la vacuna de la farmacèutica Moderna.

Les vacunacions amb aquesta vacuna van començar aquest divendres a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, amb 250 dosis.

Salut preveu rebre 8.000 dosis més d'aquesta vacuna en les dues pròximes setmanes, fins a arribar a les 98.000 al llarg del febrer.

Igual que la de Pfizer, la vacuna de Moderna necessita dues dosis, i la segona també s'administra al cap de 21 dies.

A les residències es continuarà administrant la vacuna de Pfizer perquè la de Moderna és més adequada per vacunar en centres hospitalaris.

Mascareta malgrat les vacunacions

El metge Bonaventura Clotet, aquest dissabte al programa FAQS de TV3

D'altra banda, el cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, ha alertat que caldrà portar mascareta fins que s'hagi vacunat la majoria de ciutadans.

Entrevistat al "Preguntes freqüents - FAQS", de TV3, Clotet també ha demanat inversió per investigar quant dura la immunitat en les persones vacunades, especialment entre les persones més grans.

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut