La Guàrdia Civil investiga les circumstàncies de la mort de la víctima en caure el cotxe al mar (EFE)

Una dona morta a Moaña en caure un cotxe al mar, possible cas de violència masclista

La víctima és una dona de 41 anys, i la Guàrdia Civil ha detingut la seva parella, l'home que conduïa el vehicle i que tenia antecedents per violència masclista
Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

La Guàrdia Civil ha detingut al municipi de Moaña, a Pontevedra, l'home que aquest dissabte anava en un vehicle que va caure al mar i en què va morir una dona de 41 anys.

S'investiguen les circumstàncies de l'accident del cotxe que conduïa l'ara detingut, que té antecedents per violència masclista: havia estat empresonat el 2012 i tenia una ordre d'allunyament d'una exparella fins al 2020.

A ell el van trobar al sostre del vehicle i el cos de la víctima mortal, al mar. El detingut es troba actualment hospitalitzat a Vigo.

Si es confirma el mòbil masclista de l'accident, aquesta seria la víctima 37 d'enguany a tot Espanya.


La víctima de Roquetas de Mar havia denunciat dos cops la parella

El cas de Moaña passa després que divendres també es detingués un home de 72 anys per la mort violenta d'una dona a Roquetas de Mar, a Almeria. La víctima tenia 56 anys.

La víctima havia denunciat l'home en dues ocasions, el 2021 i el 2023. L'última vegada, el jutjat no va interposar cap ordre d'allunyament ni cap altra mesura i el cas estava inactiu en el sistema VioGen de seguiment de violència de gènere.

L'home, que es va trobar inconscient per haver ingerit medicaments, està detingut a l'hospital i s'espera que en les pròximes hores declari davant del jutge.


On demanar ajuda en cas de violència masclista

Les dones que pateixen violència per part de la seva parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda.

Hi ha el telèfon específic, la línia d'atenció i informació contra la violència masclista: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia, tots els dies de l'any, atén consultes i urgències i és gratuït. No queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

Des de l'abril del 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar als Mossos d'Esquadra o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

A Barcelona, la Guàrdia Urbana també pot recollir denúncies de violència masclista a les comissaries de la Rambla i de Nou Barris.

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció: Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

ARXIVAT A:
Violència masclista
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut