Una epidèmia de còlera empitjora les dures condicions de la guerra al Iemen

Dos anys de guerra han deixat milers de persones sense accés a l'aigua potable i a l'assistència mèdica
Redacció Actualitzat

Al Iemen, la situació no fa més que empitjorar. Enmig de la guerra que fa dos anys que dura, s'ha declarat una epidèmia de còlera que està fent estralls entre la població. El país està tan devastat que està resultant impossible fer-hi front.

Les Nacions Unides i diverses ONG ja van advertir fa tres mesos del desastre que ara ha esclatat. Les xifres parlen soles: 1.700 morts, 263.000 presumptes afectats i un nombre de 7.000 casos diaris.

Asma al-Hamdi, infermera: "Rebem molts casos, uns 200 al dia. Fins ara hem tractat uns 7.000 pacients. Molts arriben de llocs molt aïllats. Alguns pràcticament morts. Metges sense Fronteres, l'Unicef i altres organismes consideren que l'epidèmia de còlera continua progressant de manera incontrolada degut a la distància i la falta de transport."

Després de dos anys de guerra, les infraestructures mèdiques i sanitàries del Iemen estan gairebé destruïdes. La falta d'higiene i aigua potable, que és un bé inexistent per a més d'un 80 per cent de la població, són els principals causants del desastre.

Una epidèmia de còlera a la qual cal afegir brots de xarampió, tos ferina i malària, malalties que ja estaven controlades abans del conflicte bèl·lic.

Zahra Husrein: "Vaig venir amb els meus fills malalts a aquest hospital. Han nascut i crescut en plena guerra. És molt difícil aconseguir la llet que necessiten. A vegades em poso a plorar."

L'alarma s'ha encès davant d'una previsible catàstrofe humana que ja afecta gairebé dos milions de persones refugiades o desplaçades que viuen sota el risc de la violència armada i ara també de les epidèmies.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut