Una torrentada a Montserrat provoca l'evacuació d'un hotel i un tall a la carretera

L'incident a prop del monestir l'hauria causat la forta pluja i no consta que hi hagi ferits ni danys estructurals als edificis

Redacció/ACNActualitzat

La forta pluja que ha caigut a Montserrat ha provocat a primera hora d'aquesta tarda una important torrentada d'aigua, pedres i branques prop de l'hotel del recinte de l'abadia. Preventivament, han evacuat l'hotel Abat Cisneros, situat en un edifici del recinte de l'abadia, al costat del santuari. No hi ha hagut cap ferit i sembla que els danys serien menors. La torrentada ha tallat la carretera local BP-1103.

Fins al lloc dels fets, s'hi han desplaçat dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, que no han detectat, en la seva primera valoració, cap afectació estructural als edificis. Els Bombers n'han compartit imatges.

L'avís ha tingut lloc pocs minuts abans de les 2 del migdia i al cap de poca estona els Bombers han indicat que havien acabat el servei i tornaven al parc. Segons el Meteocat, en mitja hora han caigut prop de 30 litres d'aigua per metre quadrat


Des del monestir de Montserrat, han explicat que l'incident ha tingut lloc a la paret del darrere de l'hotel, i que ha afectat majoritàriament la zona de la cuina.

A banda de publicacions a Twitter, el mateix patronat de l'abadia ha proporcionat imatges dels efectes de l'aigua a carrers i instal·lacions.

Roderes i fang acumulat als carrers negats per l'aigua
Roderes i fang acumulat als carrers negats per l'aigua (Abadia de Montserrat)
Vegetació amuntegada després de l'aiguat
Vegetació amuntegada després de l'aiguat (Abadia de Montserrat)

L'evacuació d'una quarantena de persones que estaven dinant al restaurant s'ha fet de manera preventiva, i l'ha coordinat el responsable de seguretat del parc natural, tal com indica el Pla d'Emergències de Montserrat. Els clients de l'hotel han pogut tornar a les dependències de l'establiment poca estona després.

Precisament, aquest 10 de juny es compleixen 23 anys dels grans aiguats a Montserrat que van causar la mort de cinc persones.

ARXIVAT A:
BombersAbadia de Montserrat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut