Muntatge fotogràfic amb imatges d'Armita Garawand i d'una càmera de seguretat del metro de Teheran (Hengaw)

Una iraniana de 16 anys, en coma per una suposada agressió de la policia de la moral

Ho denuncia una ONG des de fora de l'Iran, mentre les autoritats admeten que la noia és a l'hospital però diuen que es va desmaiar al metro de Teheran
Redacció Actualitzat
TEMA:
Iran

Una noia iraniana de 16 anys estaria en coma en un hospital de Teheran a causa de l'agressió que hauria patit per part de la policia de la moral perquè no portava ben posat el vel islàmic.

Ho ha denunciat l'ONG Hengaw, dedicada a la defensa dels drets humans a l'Iran, que afirma que la noia es diu Armita Garawand i que la van agredir aquest diumenge al metro de Teheran:

"Armita Garawand, una noia de 16 anys, està en coma des del diumenge 1 d'octubre després de ferides greus causades per un atac perpetrat per dones oficials de la policia de la moral al metro de Shohada."

A les xarxes socials s'han difós imatges d'una càmera de seguretat del metro en què es veu com diverses persones treuen d'un comboi el cos d'una persona:


Agents femenines de la policia de la moral

Segons aquesta ONG, van ser agents femenines d'aquest cos policial iranià les que van recriminar a Armita no fer un ús "correcte" del vel i la van agredir a dins del comboi.

Les autoritats de l'Iran han admès que la noia està hospitalitzada, però afirmen que el motiu és que es va desmaiar quan era al metro.

El director general del metro, Massod Dorosti, va negar aquest dilluns que hi hagués hagut cap mena d'"altercat verbal o físic" entre la jove i "els passatgers o directius del metro".


Operatiu policial a l'hospital on està ingressada

Hengaw, en canvi, afirma que la jove està en coma per l'agressió i també que s'ha muntat un operatiu policial enorme a l'hospital per evitar que ningú pugui acostar-se a la noia.

Precisament el mateix diumenge van detenir una periodista del diari Shargh a l'hospital quan intentava aconseguir informació sobre la noia.

A les xarxes socials ha circulat una fotografia que seria de la noia a l'UCI de l'hospital, cosa que hauria comportat que es confisquessin els telèfons mòbils a la família d'Armita i als treballadors del centre:


Un any després de la mort de Jina Mahsa Amini

Segons Hengaw, que actua des de Noruega i es dedica principalment a denunciar violacions dels drets humans al Kurdistan iranià, Armita viu a Teheran però és d'origen kurd.

Aquesta notícia arriba quan fa pocs dies del primer aniversari de la mort en circumstàncies similars d'una altra jove kurda, Jina Mahsa Amini, que va provocar una gran onada de protestes a l'Iran contra l'obligació de portar el vel.

La repressió policial d'aquestes protestes va costar la vida a més de 500 manifestants, segons càlculs d'una altra ONG, Iran Human Rights.

 

 

ARXIVAT A:
Iran
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut