Una nena índia se suïcida perquè la seva professora la va humiliar per tenir la regla

Redacció Actualitzat

La policia índia investiga el suïcidi d'una nena de 12 anys, a l'estat de Tamil Nadu. La menor va deixar una nota en què explicava que se sentia vexada per la seva professora, que la va humiliar davant de tota la classe perquè tenia la menstruació.

Segons expliquen mitjans indis, la nena va tacar l'uniforme quan era a l'escola. Els seus companys la van avisar i ella va demanar ajuda a la professora. La mestra, però, la va obligar a ensenyar la taca a tota la classe.

Els pares de la nena expliquen que fins i tot la professora li va dir que s'aixequés el vestit i fes servir un drap com a compresa:

"La professora ni tan sols va tenir en compte que hi havia nois a classe. Li va exigir que s'aixequés el seu uniforme i que fes servir un drap de netejar com a compresa"

Els pares es van assabentar de l'incident pels companys de la petita i han exigit que es prenguin mesures contra la professora.

La regla, un tabú a l'Índia

El cas ha posat de relleu el tabú que encara hi ha al voltant de la menstruació a l'Índia. Algunes nenes no van a l'escola els dies que tenen la regla per l'estigma que comporta. Tampoc està ben vist que vagin a banys públics, que visitin els temples i fins i tot que preparin o toquin menjar.

A l'Índia, la menstruació de les dones i nenes es considera una impuresa. La compresa també és un producte tabú.

El suïcidi va provocar protestes. Diversos activistes han remarcat que cal que les nenes puguin anar a l'escola quan tenen la menstruació i que els centres haurien de donar informació sobre el període.

El responsable de l'Oficina Local de Protecció de Menors, Dev Anand, ha denunciat als mitjans locals que moltes escoles no tenen infermeria ni farmaciola i que "a les nenes ni tan sols els donen compreses".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut