Una nova sentència declara falsos autònoms dos "riders" d'una empresa de repartiment
Una manifestació de "riders" (Europa Press/Jorge Peteiro)

Una nova sentència declara falsos autònoms dos "riders" d'una empresa de repartiment

Els treballadors de Stuart, que té litigis pendents amb 500 treballadors, haurien de ser assalariats, segons aquesta sentència, similar a la de conflictes amb Glovo, Deliveroo i Amazon

Actualitzat

Dos repartidors, coneguts com a "riders", de l'empresa Stuart han estat declarats falsos autònoms per un jutjat de l'àmbit social. A la sentència, el magistrat es decanta en la mateixa línia que altres jutges en conflictes similars amb Glovo, Deliveroo o Amazon.

És la primera sentència d'aquest estil que s'aplica a Stuart, per bé que té un altre litigi obert que afecta més de 500 repartidors. A la sentència, que s'ha conegut ara, el març del 2020 un canvi en les relacions laborals imposat per la direcció de Stuart va fer que tots dos treballadors denunciessin la firma al Col·lectiu Ronda.

Al judici es va acreditar que tots dos treballaven per a la'empresa més de mil hores anuals. El jutge considera que els "riders" no operaven legítimament com a autònoms i haurien de ser assalariats, atès que, entre d'altres qüestions, no tenen capacitat per negociar les seves tarifes ni per establir una cartera de clients pròpia.
 

 

ARXIVAT A:
Drets laborals
Anar al contingut