L'espai de treball no compleix la normativa, segons els inspectors
L'espai de treball no compleix la normativa, segons els inspectors

Una oficina al lavabo: denuncien les condicions laborals a l'estació de tren de Tàrrega

La Inspecció de Treball ja ha obert un expedient per sancionar la filial de Renfe Logirail que contracta els treballadors d'aquesta instal·lació ferroviària

RedaccióActualitzat

Taquilles, dues portes --la del lavabo d'homes i la del de dones-- i, al mig, l'escriptori preparat per treballar. Taula, cadira, agenda oberta i documents penjats a les parets. Tot plegat --ampolleta d'aigua inclosa-- a tocar de les tasses del vàter --que, per tant, no estan disponibles per poder-les fer servir--. Aquesta és la imatge que ofereix l'espai reservat a l'oficina dels treballadors de l'estació del tren de Tàrrega.

Segons denuncia el sindicat Alternativa Ferroviaria, Alferro, i ha avançat el diari Segre, fa mesos que els empleats han de treballar en aquestes condicions. En concret, en un habitacle que no arriba a sis metres quadrats.

Oficina dels treballadors, al lavabo de l'estació de tren de Tàrrega
Oficina dels treballadors, al lavabo de l'estació de tren de Tàrrega (Alferro)

Arran de la denúncia, des de la Inspecció de Treball han examinat l'oficina i s'ha constatat que l'espai incompleix la normativa: no té ventilació, la il·luminació és precària, no tenen taquilles suficients i no s'hi pot garantir una temperatura adequada de treball. De fet, s'arriben a superar els 30 graus.

Eduard Rivas, representant del sindicat Alferro, alerta sobre aquesta situació i subratlla que es dona durant tot l'any.

"A l'estiu treballen a temperatures molt altes i, a l'hivern, també passen fred perquè no hi ha climatització."

A l'estiu, aquesta instal·lació supera els 30 graus de temperatura
A l'estiu, aquesta instal·lació supera els 30 graus de temperatura (Alferro)

La Inspecció de Treball ha obert un expedient per sancionar la filial de Renfe Logirail, de la qual depenen els treballadors, que --segons consta en l'informe-- ha demanat a l'empresa ferroviària i a Adif que els facilitin un espai per ubicar en millors condicions els seus empleats.

 

ARXIVAT A:
Precarietat laboralInfraestructuresTransport públicRenfeDrets laborals
Anar al contingut