Una imatge de Friburg sobre el riu Sarine
Una imatge de Friburg sobre el riu Sarine (Viquipèdia Commons)

Una recerca del tresor moderna: Friburg amaga una joia d'or, maragdes i diamants

La cerca de la "maragda del colibrí", valorada en 19.000 euros, s'inspira en els trencaclosques de la novel·la "Rere la pista del mussol daurat", editada a França fa tres dècades

Redacció/Agències

Els aficionats a la recerca de tresors estan de sort. Una associació suïssa ha amagat a la ciutat de Friburg una joia d'or, maragdes i diamants valorada en 19.000 euros.

Per trobar-ne l'amagatall, la mateixa associació ha creat diversos enigmes que condueixen al lloc on s'ha ocultat. La inspiració d'aquesta mena de joc de pistes l'han trobat en una altra "caça del tresor" que va acabar a París, el 3 d'octubre, després de 31 anys, 5 mesos i 9 dies de recerca.

Al país veí, durant més de tres dècades, milers de participants van intentar resoldre els trencaclosques de la novel·la "Rere la pista del mussol daurat" per trobar l'escultura d'or i plata de l'artista Michel Becker, valorada en uns 300.000 euros.

En el cas suís, la joia que cal trobar, que han anomenat la "maragda del colibrí", està enterrada en un cofre i, per participar en la recerca, els amants del misteri han de comprar un llibre que conté quinze enigmes, tal com s'indica al web de l'associació organitzadora Enigmadventure.

Joc... i promoció de la ciutat

Creada per un artista local, la joia de recompensa de tots aquells qui participin en la recerca també pretén promoure la cultura de Friburg, una ciutat situada a la frontera lingüística entre la Suïssa francoparlant i germanoparlant, a la riba del riu Sarine i amb un barri antic medieval molt atractiu.

"Submergeix-te en el cor d'una emocionant aventura on els misteris del passat es barregen amb la recerca d'un sumptuós tresor", diu la pàgina de l'associació on es promociona el joc. I continua dient que la recerca de la recompensa "et convida a explorar la ciutat i descobrir una part que no coneixes".

L'associació convida els participants a acceptar "un desafiament estimulant" que posa a prova l'enginy i l'orientació. "Aprofita la recerca per interactuar amb els habitants locals i compartir els descobriments que facis amb els teus éssers més estimats", conclou el text promocional.

 

 

Anar al contingut