La Generalitat s'ha compromès a fer canvis per les queixes dels veïns (3Cat)

Una tanca d'obres que tapa tot el finestral: queixes per les obres dels FGC a Barcelona

La Generalitat es compromet a retirar uns centímetres les pantalles més properes als balcons arran de les queixes veïnals; les obres impacten també en els comerços de Comte d'Urgell amb Consell de Cent
Marc Garcia Beumala

D'un dia per l'altre, una tanca d'obres de sis metres d'alt ha tapat pràcticament la llum natural i les vistes a diversos veïns dels baixos i els primers pisos del carrer Comte d'Urgell, a l'Eixample de Barcelona. 

Són pantalles per protegir del soroll de les obres i s'han situat a 1,80 m de la vorera, tal com marca la normativa.

Tot i això, en el principal on viu Roberto Fratini, la balconada sobresurt de l'edifici i té la tanca a només uns 50 centímetres.

"Demano que em treguin això perquè és insuportable. Ja no tenim cap vista al carrer, és com viure en un calabós. Estem pagant lloguers de l'Eixample i m'han vulnerat el dret a la ciutat."

La tanca de l'obra, vista des de l'interior del pis (3Cat)

Tot plegat és per les obres que s'estan fent a la cruïlla de Comte d'Urgell amb Consell de Cent per obrir una sortida d'emergència en el túnel de l'L8 dels Ferrocarrils, que s'està ampliant entre plaça Espanya i Gràcia.

En concret, s'ha d'obrir un pou de 18 metres de diàmetre per 40 de profunditat. La construcció dels murs del pou provoquen molt soroll i, per això, s'estan col·locant pantalles fonoabsorbents. 

Aquestes tanques s'hi quedaran fins a la primavera de l'any que ve, però les obres encara continuaran uns anys més. Els veïns, com en Roberto, denuncien falta d'informació.

"Això és com apallissar-me i després dir-me 'disculpin les molèsties'. Si hi ha una solució alternativa, cal aplicar-la ja, perquè això és insuportable."

Arran d'aquesta queixa, la Generalitat s'ha compromès, en els pròxims dies, a separar uns centímetres la tanca del balcó i retirar-la cap a dins de l'obra. I també farà més reunions amb els veïns afectats.

La tanca tapa la visibilitat de les finestres (3Cat)

Des de Territori, a més, es comprometen a posar vigilància fora de l'horari d'obra. Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona posarà agents cívics a la zona per recordar a bicicletes i patinets la prohibició de circular per la vorera.

Amb un túnel de 4 quilòmetres, l'ampliació de l'L8 permetrà guanyar tres noves estacions: Hospital Clínic, Francesc Macià i Gràcia. I es reformaran les de plaça d'Espanya i la de Gràcia de la línia del Vallès.

Els treballs tenen una inversió total de més de 400 milions d'euros. Van començar al gener i llavors es va anunciar una durada aproximada de 58 mesos.

Obres de Ferrocarrils de la Generalitat a la cruïlla de Comte d'Urgell amb Consell de Cent (3Cat)

Acaben unes obres... i en comencen unes altres

La construcció de la sortida d'emergència del nou túnel de l'L8 obliga a aixecar una part del nou eix verd de Consell de Cent a la cruïlla amb el carrer Comte d'Urgell.

La transformació de Consell de Cent va acabar tot just l'any passat i els comerciants de la zona es tornen a trobar ara amb molèsties per les obres davant dels locals. És el cas de la farmàcia que gestiona la Maria Garcia Martí.

"Pensàvem que havíem viscut el pitjor i, és clar, ens trobem amb això que és tocar fons. Ens han tancat el pas de vianants i és el que més mal ens ha fet."

Els comerços també tindran pantalles fonoabsorbents davant i temen que amb la foscor i el soroll de les obres perdin clients. Ho explica la Rosa Maria Parramon, del Bar Urgell 1930:

Tot el dia hi ha pols, soroll, un soroll terrible. Si estàs aquí parlant o dinant... no és agradable. La gent triarà un altre local, està clar.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut