Una trentena de detinguts i 350 denunciats en sis dies de vaga dels transportistes

A Catalunya no hi ha desabastiment als mercats i botigues, tot i que hi ha menys peix provinent de Galícia i Andalusia i el preu d'alguns productes s'ha encarit

Actualitzat

Sisè dia d'aturada indefinida de transportistes en protesta per l'augment dels preus dels carburants. Per ara, ha estat una de les jornades més tranquil·les i amb menys incidents, a l'espera de la reunió del govern espanyol amb el sector prevista per a aquest dilluns.

Tot i això, segons el Ministeri de l'Interior, en aquests dies de vaga s'han fet una 34 detencions i més de 353 denúncies. La policia ha escortat 1505 combois de mercaderies per mirar d'assegurar la cadena d'abastiment als supermercats.

Mentre s'espera la reunió, no es preveuen protestes per a aquest diumenge, però sí per a dilluns. Els convocants de la vaga, la Plataforma per a la Defensa del Sector de Transport de Mercaderies per Carretera Nacional i Internacional, associació minoritària d'autònoms o pimes, ha assegurat que mantindrà la pressió i ha anunciat marxes lentes a totes les ciutats per al mateix dilluns.

Menys peix i productes més cars

A Catalunya, les mobilitzacions s'han concentrat durant la setmana a Mercabarna, la Zona Franca i els accessos als ports de Barcelona i Tarragona. Botigues i mercats noten poc els efectes de l'aturada dels transportistes pel que fa al subministrament de productes alimentaris.

Alguns, això sí, arriben amb menys quantitat, com ara el peix que prové de Galícia o Andalusia. A les parades del peix, ha faltat peix blau provinent d'Andalusia, com la sardina. I musclos, cloïsses i escamarlans de Galícia. Les parades han comprat més peix de fora, de França, per exemple. Conseqüència: el peix i el marisc, avui, força més cars.

A més, en aquest cas també s'hi ha de sumar la vaga de pescadors i el mal temps, que no ha permès sortir a pescar.

Als mercats s'ha notat que ha arribat menys peix i marisc procedent de Galícia (CCMA)

A les parades de fruita i verdura, en general, hi ha de tot. En algunes parades falten pebrots, albergínies, carabassons, tomàquets i maduixots, provinents d'Andalusia, Almeria, Granada i Huelva. Però els paradistes han comprat producte d'importació.

Als supermercats, la patronal explica que, de moment, no hi ha problemes d'abastiment. Tenen de tot, excepte alguns problemes puntuals concrets, com l'oli de gira-sol, la farina o la llet, també per l'acaparament irracional d'alguns consumidors.

L'aturada de transportistes també ha afectat el sector industrial espanyol, sobretot el sector làctic i càrnic, en zones com Galícia i Castella-la Manxa.

 

ARXIVAT A:
AlimentacióEconomia de butxacaEnergia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut