Una trentena de pilots de dron consciencien de la sequera amb imatges aèries dels pantans

És un projecte obert a tothom, per documentar l'estat i l'evolució de les reserves d'aigua que aquest estiu s'estan reduint dia a dia

Carla Vilaseca VilarasauActualitzat

La falta de pluges i la calor d'aquest estiu estan fent baixar dia a dia les reserves d'aigua dels pantans. Per documentar-ho, una trentena de pilots de dron d'arreu del país participen en una iniciativa per recollir, a vista d'ocell, imatges de l'estat i l'evolució dels embassaments a tot el territori.

L'objectiu és fer evident el problema de la sequera i conscienciar la població, diu Carles Rabadà, un pilot de dron de Balaguer, a la Noguera, que va impulsar la idea "La Sequera 2022" i fa escassament una setmana, el 27 de juliol va començar a publicar les imatges.

"El que fem és capturar les imatges dels pantans, ara mateix, d'aquí un mes i en el futur, per veure l'evolució de la gestió de l'aigua i com afecta el canvi climàtic.

A la televisió ens surt sempre que hi ha un problema de sequera, que hi ha un problema de gestió de l'aigua, però ningú és conscient de com baixa el nivell de l'aigua. Amb les imatges del dron el que fem és capturar cada moment i veure com evoluciona."

Les fotografies i els vídeos es difonen a través de les xarxes socials, a Instagram i Twitter, on ja es poden veure diversos pantans com el de la Baells, al Berguedà; la Llosa del Cavall, al Solsonès; Siurana, al Priorat o el de Rialb, a la Noguera.

També el de Canelles, on la sequera ha fet aflorar l'ermita i l'antic poble de Rocafort, que feia més de 15 anys que no sobresortia de sota les aigües.

També s'està creant una pàgina web lasequera.cat, per difondre totes les imatges i mostrar la situació de tots els embassaments de Catalunya.

El grup de pilots de drons reunits aquest divendres a Camarasa (CCMA)

Projecte obert

"La idea és que sigui un projecte obert a tothom, que tothom hi pugui participar, no només nosaltres des de l'aire, sinó que tothom pugui fer una fotografia i compartir-la". diu Sergi Montes, un dels pilots de dron que s'ha afegit a la idea. "S'ha de conscienciar tota la societat, l'aigua és escassa i cada vegada més. El canvi climàtic es nota o sigui que és una manera molt bonica de poder-hi participar", afegeix.

És una iniciativa que acaba d'aixecar el vol, totalment altruista, sense recompensa econòmica, però que espera tenir visibilitat, que les fotografies es facin virals i remoure consciències. 

 

ARXIVAT A:
SequeraMedi ambientTecnologiaCrisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut